Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija 12. oktobra padomes sēdē apstiprinājusi tarifa izmaiņas Ventspilī. Apstiprinātais siltumenerģijas tarifs 85,26 EUR/MWh stāsies spēkā 1. novembrī un tas būs par 0,98% zemāks nekā līdzšinējais tarifs.

Līdz ar tarifu mainīsies arī karstā ūdens sagatavošanas izmaksas. Ziemas sezonā karstā ūdens sagatavošanai nepieciešamais siltumenerģijas daudzums noteikts 0,058 MWh/m3. Tas nozīmē, ka maksa par 1m3 karstā ūdens sagatavošanu novembrī būs 4,95 EUR + PVN.

Pakāpenisks tarifa samazinājums sagaidāms arī turpmākajos mēnešos. Šādas tarifa izmaiņas skaidrojamas ar to, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija piešķīrusi pašvaldības SIA “Ventspils siltums” atļauju noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifu patstāvīgi, ja kurināmā cena ietekmē siltumenerģijas apgādes pakalpojumu izmaksu samazinājumu, radot vismaz 0,50 EUR ietekmi uz gala tarifu.

Atgādinām, ka ne tikai tarifs ir noteicošais faktors tam, cik liels būs ikmēneša maksājums par apkuri un karstā ūdens sagatavošanu. Lai arī siltumenerģijas tarifs samazinās, pateicoties kurināmā cenas izmaiņām, tomēr maksājumu par apkuri un karstā ūdens sagatavošanu ietekmē arī ēkas kopējais siltumenerģijas patēriņš. Tas nozīmē - jo ēka vairāk patērē siltumenerģiju, jo lielākas būs izmaksas.

Lai samazinātu izmaksas, svarīgi ir uzlabot ēkas energoefektivitāti. Pateicoties šādiem uzlabojumiem, siltumenerģijas patēriņu iespējams samazināt līdz pat 70%, kas ir būtisks ietaupījums katras mājsaimniecības budžetā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Doktors 18.10.2023, 09:12:06

    Paceļ no 54,90 uz 86.0, pēc tam samazin uz 85.26. Mazliet kauna nav tracināt cilvēkus. Dome jau varētu subsidēt ģimenēm ar bērniem maksājuma pieaugumu vismaz 50% apmērā.

  • -4
    Kristiāna 18.10.2023, 14:27:35

    kādēļ no manas nodokļos samaksātās naudas būtu jāsubsidē siltuma izmaksas ģimenei, kura, piemēram, pelna krietni vairāk nekā mana, tikai tādēļ, ka viņiem bērni? Ja ģimenei grūtības - jā, saprotu. Bet mums ir pietiekami daudz ļoti vairāk nekā pieklājīgi pelnošas ģimenes ar bērniem, kuriem nu dien nevajag nekādas subsidācijas. Ar ko viņi to būtu pelnījuši vairāk nekā seniori, vai ģimenes, pāri, kas nav radījuši bērnus, piemēram, zemo ienākumu dēļ, baidoties, ka nevarēs tos uzturēt?

    Un par samazinājumu - labāk vajadzēja atstāt kā bija? Neizmantot iespēju kaut nedaudz samazināt?

  • 0
    Ventspils Sociālais dienests 24.10.2023, 10:35:17

    Ventspilī deklarētās mājsaimniecības var vērsties Sociālajā dienestā mājokļa pabalsta izvērtēšanai. Lai tiktu izvērtēta atbilstība mājokļa pabalstam, viena no mājsaimniecības personām, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, iesniedz iesniegumu un dokumentus mājokļa pabalsta aprēķināšanai par iepriekšējo vai kārtējo mēnesi (rēķini) un citus nepieciešamos dokumentus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: