Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas kolektīvam pievienojusies fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārste Dr. Jūlija Jurčenko, kura pacientus pieņem gan Ventspilī, gan slimnīcas filiālē Talsos. Dr. Jurčenko konsultē gan bērnus, gan pieaugušos, sniedzot palīdzību kā akūtos, tā hroniskos gadījumos.

Dr. Jurčenko ir ventspilniece. Uzsākot studijas, jaunā speciāliste pārcēlās uz dzīvi Rīgā, bet šobrīd – pēc 17 galvaspilsētā pavadītiem gadiem – kopā ar ģimeni pārcēlusies atpakaļ uz dzīvi Ventspilī. Jautāta, kas pamudinājis atgriezties Ventspilī, Dr. Jurčenko norāda, ka saņēmusi Kurzemes Rehabilitācijas centra vadītājas Ullas Bambītes uzaicinājumu. Dr. Bambīte iepazīstinājusi viņu ar tolaik vēl topošā Rehabilitācijas centra projektu. Sākotnēji Dr. Jurčenko uz Ventspili devās strādāt vien reizi nedēļā, bet šogad nolēmusi pārcelties pavisam. Dr. Jurčenko atzīst, ka ļoti novērtē slimnīcas vadības sniegto palīdzību pārcelšanās jautājumos. Ne mazāk svarīga speciālistei šķitusi darba vide – teicami apstākļi un viss nepieciešamais veiksmīgam pacientu rehabilitācijas procesam. Kā mamma viņa norāda, ka ļoti novērtē arī Ventspils pilsētvidi – drošību, rotaļu laukumus, jūras tuvumu u. c.

Lai preventīvi rūpētos par savu veselību, Dr. Jurčenko aicina pievērst uzmanību veselībai jau jaunībā, savukārt, ja nākas saskarties ar veselības problēmām, speciāliste aicina nenodarboties ar pašārstēšanos, bet nekavējoties vērsties pie ģimenes ārsta, veikt nepieciešamās pārbaudes un izmeklējumus. Tāpat speciāliste rosina vismaz reizi gadā veikt pilnu asins ainu, lai savlaicīgi konstatētu un novērstu vitamīnu trūkumu organismā. Runājot par ikdienas aktivitātēm, kas var palīdzēt uzturēt fiziski veselu ķermeni, Dr. Jurčenko atgādina labi zināmus, bet efektīvus paņēmienus – darba un atpūtas režīma ievērošana, pastaigas svaigā gaisā un regulāra vingrošana.

Šobrīd speciāliste sniedz konsultācijas ambulatoriem pacientiem, kā arī konsultē Neiroloģijas, Ķirurģijas, Kardioloģijas un Iekšķīgo slimību nodaļu, kā arī citu nodaļu pacientus stacionārā. Pieteikties iespējams, zvanot uz slimnīcas reģistratūru: Talsos (63259997) vai Ventspilī, Kurzemes Rehabilitācijas centrā (63624727).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: