Trešdien, 27. septembrī, no plkst. 11.00 līdz 14.00 notiks SIA ''Ventall Termināls'' un VAS ''Latvijas dzelzceļš'' rīkotās vietējā līmeņa civilās aizsardzības kompleksās mācības, SIA ''Ventall Termināls'' un VAS ''Latvijas dzelzceļš'' Ventspils stacijas Pieostas parka teritorijā, Dzintaru ielā 66 un Dzintaru iela 37, Ventspilī.

Mācībās tiks inscenēta situācija ar metanola noplūdi no dzelzceļa cisternas.

Praktisko mācību mērķis ir apzināt iekšējos un ārējos riskus un paredzēt civilās aizsardzības pasākumus, lai novērstu vai samazinātu pastāvošos draudus darbiniekiem, iedzīvotājiem, īpašumiem un videi, pārbaudīt mācību dalībnieku gatavību civilās aizsardzības sistēmas ietvaros, kā arī pārbaudīt sadarbību starp iesaistītajām institūcijām.

Mācībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no SIA ''Ventall Termināls'', SIA ''VK Terminal Services'', VAS ''Latvijas dzelzceļš'', Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Ventspils pašvaldības policijas, Valsts policijas, Valsts vides dienesta, SIA ''''Ventspils nafta'' termināls'', AS ''Ventbunkers''.

Mācību ietvaros uzņēmuma teritorija tiks ieslēgtas trauksmes sirēnas un darbinieku apziņošanas sistēma, kā arī pilsētas teritorijā būs novērojama speciālās tehnikas pārvietošanās ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signāliem, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot uz ielām pārvietojoties operatīvo tehniku ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem.

Mācību organizatori jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    ayk 26.09.2023, 17:24:22

    Tika publicēti 2, pa lielam vienādi raksti. Viens vakar un tāds kā korektāks, otrs šodien un neprecīzāks. Kāpēc vajadzēja to otro, ja pirmais pareizs?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: