Valsts asinsdonoru centrs (VADC) īpaši aicina iedzīvotājus ziedot A+ asins grupas asinis. Šobrīd pacientiem, kuri slimnīcās cīnās par savu dzīvību, akūti nepieciešamas šīs asins grupas asinis.

VADC donorus gaida visās pastāvīgajās ziedošanas vietās Rīgā - Sēlpils ielā 9, Brīvības bulvārī 32, Hipokrāta ielā 2, Kurzemes filiālē - Liepājas slimnīcā (pēc iepriekšēja pieraksta), Latgales filiālē - Rēzeknes slimnīcā, Ventspilī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, kā arī reģionālo slimnīcu Asins sagatavošanas nodaļās - Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī.

Tāpat informācija par ziedošanas vietām un darba laikiem pieejama VADC mājaslapā ŠEIT!

Asinis var ziedot, ja donors atbilst visiem nepieciešamajiem kritērijiem un ja pēdējo 14 dienu laikā nav bijis saskarsmē ar cilvēkiem, kuriem ir aizdomas par saslimšanu ar Covid-19.

Donoram līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam - pasei, personas apliecībai (eID) vai jebkurai citai personu identificējošai apliecība -, kas satur personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto. Bez personu apliecinoša dokumenta donorus nepieņem. Lai saņemtu kompensāciju, ir nepieciešams bankas konta numurs.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -5
    Jojo 20.05.2023, 20:23:27

    Jā bet tikai kad cilvēks grib nodot asinis aizejot uz donora centru viņi nestrādā. Izrādās ka Ventspilī nav ārstu kas pieņem asinīs viņi brauc no Liepājas vai Rīgas. Lielākais murgs kāds varētu būt no tā brīža kad no amata noņemts Lembergs.

  • 0
    +Arājs 1488/2 20.05.2023, 22:15:46

    Lai tak tas lembergs pats iet un pieņem tās donoru asinis.Tad būs tiešā nozīmē asinssūcējs.

  • 0
    Martins. B. 22.05.2023, 04:21:54

    Kāds tur sakars Lembergam?
    Ventspili arī savādāks darba laiks nav bijis, vienīgi bija 2 dienas nedēļā.
    Ventspilī vispār ir viens liels bardaks medicīnā, pērk visādas aparatūras, piesaista jaunus speciālistus, bet līdz ko vajaga, tad vietu nekad nav. Un šīs astranomiskās maksas par vizīti samaksāt ne visi var.

  • -3
    Marta P 22.05.2023, 14:22:21

    Tas ir asinsdonoru centra birojs, kas Ventspils slimnīcā noteiktas dienas nedēļā pieņem asinis. Ja donoru centrs ir nolēmis Ventspilī nealgot cilvēkus savām vajadzībām - to nevar ietekmēt ne Slimnīca, ne Lembergs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: