Starptautiskajā kikboksa turnīrā Latvia Open 2023 Ventspili pārstāvēja arī klubs Favorīts. Kluba audzēkņi no sacensībām atgriezušies ar lieliskiem panākumiem – 8 zelta, 7 sudraba un 5 bronzas medaļām.

Starptautiskajā turnīrā Rīgā, kurā piedalījās sportisti no vairākām valstīm, Ventspils sporta klubu Favorīts pārstāvēja 14 audzēkņi, parādot lielisku sagatavotību. Atklātajā čempionātā Latvia Open 2023 kluba komanda izcīnīja 20 visu kalumu medaļas. Ar medaļām mājām atgriezās visi sacensību dalībnieki, kuri pārstāvēja klubu Favorīts.

Leons Likovs, Dans Kristians Likovs un Normunds Ivanovs mājās atveda katrs pa divām zelta medaļām. Izcīnot uzvaras starptautiskajā turnīrā, brāļi Likovi nodrošināja sev vietu Latvijas kikboksa izlasē. Ar zeltu no Rīgas atgriezās arī Daniels Galkins un Timurs Maļusevs. Arī Daniels Galkins nodrošināja sev vietu Latvijas izlasē. Kopvērtējumā kluba Favorīts komanda ringā ierindojās godpilnajā otrajā vietā 35 komandu konkurencē.

Kluba treneris Igors Likovs pastāstīja par sacensību spilgtākajiem mirkļiem. Piemēram, Dans Kristians Likovs izcīnīja zeltu, divreiz nokautējot pretinieku. Bet Leons Likovs, startējot 12 – 14 gadu vecuma kategorijā, svinēja uzvaru pār pretinieku no Rīgas, kuram ir pieredze, piedaloties pasaules čempionātos.

Sporta klubs Favorīts Ventspilī darbojas kopš 1996. gada. 21. maijā klubs svinēs savu 27. dzimšanas dienu. Kluba sportistu izcilo sniegumu sacensībās Latvia Open 2023 treneris Likovs uzskata par lielisku dāvanu kluba jubilejā. Kikbokss Latvijā ir gana populārs dažādās vecuma kategorijās, jo trenēšanās šajā sporta veidā sniedz pašaizsardzības prasmes. Šobrīd klubā Favorīts trenējas vismaz 65 ventspilnieki vecumā no 6 līdz 70 gadiem. Kopumā ar Igoru Likovu dalībniekus trenē Larisa Dragunas, kuras pārziņā ir sportistu fiziskā sagatavotība. Klubs un tā treneri lepojas ar savu audzēkņu sasniegumiem. Pagājušajā gadā kluba sportists Daniels Likovs Eiropas čempionātā izcīnīja trešo vietu pieaugušo kategorijā. Ventspilnieka panākums ir novērtēts ar Izglītības un zinātnes ministrijas Goda rakstu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Covid 19-24.ventspils.lv 05.05.2023, 16:55:11

    Vai tas ir tas,ko sauc par krievu mordoboju?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: