Lai sniegtu materiālu atbalstu atsevišķu situāciju risināšanai Ventspils pilsētā deklarētiem pensionāriem un invalīdiem, kā arī bērniem invalīdiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, Ventspils pašvaldība uzsāk pabalstu izmaksu.

Pabalstus iedzīvotāji saņems pirms Lieldienām. Ņemot vērā pašreizējo sociāli ekonomisko situāciju valstī, pašvaldības pabalsti iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem lieti noderēs finansiālās situācijas uzlabošanai un ikdienas vajadzību apmierināšanai.

 

Pabalstu Ls 20 apmērā varēs saņemt Ventspils pilsētā deklarēti pensionāri un invalīdi, ja pensijas apmērs (neskaitot piemaksu pie pensijas un pirms nodokļu nomaksas) nepārsniedz Ls 191,91. Pabalstu Ls 20 apmērā varēs saņemt arī bērni invalīdi no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm. Pabalstus uz mājām piegādās no 13. aprīļa līdz 13.maijam: Bērniem invalīdiem Sociālais dienests pabalstu Ls 20 apmērā izmaksās no š.g. 11.aprīļa līdz 13.maijam Sociālā dienesta kasēs, gan arī pārskaitot uz bērna vecāku vai aizbildņu norēķinu kontu.Kopumā pabalstu atsevišķu situāciju risināšanai varētu saņemt 9000 pensionāri un invalīdi un 49 bērni invalīdi no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.

 

Lai padarītu ērtāku pabalsta saņemšanu laikā, kad, kā to uzskatāmi parādījis patlaban notiekošais tautas skaitīšanas process, daudzi cilvēki nelabprāt atver durvis svešiem cilvēkiem, pašvaldība vēlas turpmāk lielāku uzsvaru likt uz pabalsta pārskaitīšanu tā pieprasītāja norēķinu kontā. Tāpēc pabalsta saņēmēji, kuriem ir izveidoti norēķinu konti bankā vai Latvijas pastā, tiek aicināti aizpildīt un iesniegt Sociālajam dienestam iesniegumu par pabalsta pārskaitīšanu uz norēķinu kontu.

 

Tiem iedzīvotājiem, kuriem nav atvērts norēķinu konts, joprojām tiks nodrošināta iespēja saņemt pabalstu Sociālā dienesta kasēs. Savukārt mājās pabalsts tiks piegādāts tikai tiem iedzīvotājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties Sociālajā dienestā un kuriem nav iespējams pabalstu pārskaitīt uz norēķinu kontu.

 

Iedzīvotāji tiek aicināti ar sapratni uztvert izmaiņas un izmantot iespēju saņemt pabalstu savos norēķinu kontos. Sociālais dienests īpaši aicina visus pensionārus un invalīdus, kā arī bērnu invalīdu vecākus vai aizbildņus jau pašlaik būt aktīviem un rakstīt iesniegumu par pabalsta piešķiršanu un tā pārskaitīšanu norēķinu kontā. Šādu iesniegumu var rakstīt jau pašlaik un visu attiecīgā pabalsta izmaksas laiku, aizpildot jau sagatavotu iesnieguma formu, kuru var saņemt Sociālajā dienestā vai izdrukāt v ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: