Nedēļas nogalē Liepājā notiks jau ceturtais starptautiskais amatierteātru festivāls Te un nekur citur, kurā ar jaunāko iestudējumu – Māras Zālītes Dzīvo ūdeni – piedalīsies arī ventspilnieki.

Viens no festivāla mērķiem ir iepazīstināt Liepājas skatītājus ar labākajiem un interesantākajiem iestudējumiem amatierteātros, un šoreiz viņiem savas izrādes piedāvās Liepājas, Ventspils, Jelgavas Ā. Alunāna, Kokneses un Ogres amatierteātri. Tā kā festivāls ir starptautisks, skatītājiem būs iespēja iepazīt arī Sāremas Salme Vallateater (Igaunija), un Telšu Žemaites dramatiskā teātra (Lietuva) iestudējumus.

Festivāla atklāšana paredzēta sestdien plkst. 13 Rožu laukumā, bet Ventspils teātra izrāde Liepājas Latviešu biedrības namā notiks svētdien plkst. 12. Starp citu, pagājušo sestdien Dzīvo ūdeni ventspilnieku versijā novērtēja jelgavnieki. Atgādināšu, ka režisora Agra Krūmiņa veidoto iestudējumu augsti novērtējuši Latvijas amatierteātru iestudējumu skates Gada izrāde eksperti. Vai izrāde kļuvusi par skates finālisti un pretendēs uz laureātes titulu, uzzināsim drīzumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: