Lai Ventspilī veicinātu sporta attīstību un izcilus sasniegumus ventspilnieku sportistiem, Kr.Valdemāra ielā 12A tiek plānota jauna iekštelpu skeitparka un volejbola laukumu izveide, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Janvāra beigās tika izdota būvatļauja ēku pārbūves Kr.Valdemāra ielā 12A projektēšanai, nākotnē paredzot ēkā ierīkot 600 m2 plašu iekštelpu skeitparku, kā arī divus volejbola laukumus ar griestu augstumu 6 un 8 metri. Pludmales tipa volejbola laukumu galvenā funkcija būs sportistiem nodrošināt mūsdienīgu ziemas treniņu bāzi, paredzot nelielu sēdvietu zonu skatītāju ērtībām.

Tuvāko astoņu mēnešu laikā tiks pabeigta būvprojekta izstrāde, paredzot būvniecības darbus uzsākt 2024. gadā, ja tiks atrisināts jautājums par finansējumu.

Iekštelpu skeitparka izveide Ventspilī joprojām ir aktuāls jautājums iedzīvotājiem, jo pašvaldība joprojām turpina saņemt jauno sportistu un viņu vecāku ierosinājumus, par šāda parka nepieciešamību, lai bērniem attīstītu talantus sportā. Iekštelpu skeitparki un volejbola laukumi ir vairākās Latvijas pilsētās un arī citviet Baltijā, kur regulāri notiek pat pasaules līmeņa sacensības.

Sākotnēji iekštelpu skeitparks bija ierīkots Ganību ielā, bet kopš 2010. gada iekštelpu skeitparks atradās Lāčplēša ielā. Kā informē Ventspils Olimpiskais centrs, šīs telpas skeitparka vajadzībām tika nomātas, bet pēc nomas termiņa beigām telpu īpašnieki vairs nepagarināja nomas līgumu, sakarā ar citiem uzņēmējdarbības plāniem.

Lai Ventspilī turpinātu attīstīt ekstrēmos sporta veidus, bija nepieciešams iegūt īpašumā skeitparkam piemērotas telpas. Nekustamo īpašumu maiņas ceļā 2021. gada 26. augustā Ventspils valstspilsētas pašvaldība ieguva ēkas īpašuma tiesības Kr.Vademāra ielā 12A, un nekavējoties tika uzsākta iekštelpu skeitparka projektēšana, lai nodrošinātu iespēju sportot ne tikai vasarā, bet visu gadu, arī ziemā un jebkuros laika apstākļos.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    _āmen_ 16.02.2023, 13:29:04

    Liels paldies Kristovska kungam!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: