Trešdien, 8. februārī, plkst. 19 portālos www.ventspils.lv un www.ventasbalss.lv, kā arī SIA ''SkaTVis'' kabeļtelevīzijas tīkla informatīvajā kanālā atbildēs uz iedzīvotāju jautājumiem par tēmu - ''Ventspils ekonomiskā darbība - rūpniecības nozares attīstība, dzīvojamais fonds, iedzīvotāju piesaiste, uzņēmējdarbības atbalsts''.

Uz iedzīvotāju jautājumiem atbildēs:
Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš un Uzņēmējdarbības veicināšanas komisijas priekšsēdētāja Kristīne Lemberga.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -2
    Kriska 08.02.2023, 12:05:33

    vai mums vēl ir Skatvis? Man jau līgums ar Baltikom

  • -2
    Jadviga 08.02.2023, 13:10:54

    Man ir viens tāds liels jautājums: kad beidzot tiks galā ar tiem veciem drupačām un ēkām?
    Vecā Pārventas slimnīcā, veca katlu māja pie Skatvis, vecā viesnīca Vilnis, bijušā Klondaika un vēl daudz kas. Jau pagāja 30 gadi, ber nekas nemainās! Cik ilgi vēl vajag gaidīt? 20? 30? 50? 100? Vai ....?

  • 0
    Būvniecības administratīvā inspekcija 09.02.2023, 16:35:52

    Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Ventspils domes administrācija” Būvniecības administratīvā inspekcija (turpmāk – BAI) informē, ka pašvaldībā ar mērķi stimulēt sliktā stāvoklī esošu būvju īpašniekus (tajā skaitā arī jautājumā minēto būvju īpašniekus) sakārtot tiem piederošos īpašumus tiek veikts nepārtraukts darbs gan ierosinot administratīvā pārkāpuma lietvedības par būvju neuzturēšanu kārtībā, gan uzdodot veikt pasākumus būvju sakārtošanai, gan šādām būvēm nosakot grausta statusu, kas dod tiesības paaugstināt nekustamā īpašuma nodokļa likmi līdz 3% no kadastrālās vērtības.

  • 0
    Būvniecības administratīvā inspekcija 09.02.2023, 16:37:00

    Informējam, ka:
    1. par bijušās klondaikas ēkas P. Stradiņa ielā 7 neuzturēšanu BAI regulāri vēršas pie to īpašniekiem. 2022.gada beigās minētai ēkai ir nomainījies īpašnieks, kurš ir apņēmies sakārtot ēku tiktāl, lai tā neradītu draudus iedzīvotājiem un lai tajā nevarētu iekļūt nepiederošas personas. Pašvaldība šai ēkai ir piemērojusi arī paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3% apmērā.
    2. Arī ēkai Talsu ielā 19 (vecā katlu māja) 2022.gada beigās ir mainījušies īpašnieki, kuri ir uzsākuši objekta savešanu kārtībā.

  • 0
    Būvniecības administratīvā inspekcija 09.02.2023, 16:37:23

    3. vecā Pārventas slimnīcas ēka Talsu ielā 39B un viesnīcas Vilnis ēka Talsu ielā 3A ir publiskas ēkas, kuru ekspluatācijas uzraudzība ir piekritīga Būvniecības valsts kontroles birojam. Neskatoties uz to, arī BAI, konstatējot atsevišķus šo ēku bojājumus, ir vērsusies pie to īpašniekiem, aicinot novērst konstatētos bojājumus. Norādām, ka šīs ēkas ir iekonservētas un atbilstoši BAI konstatētajam tām piekritīgo teritoriju ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti apzinīgi.

    Pateicamies par ieinteresētību Ventspils pilsētvides sakārtotībā un ceram, ka arī turpmākajos gados pienācīgi neuzturētu būvju īpašnieki aktīvi sakārtos tiem piederošās būves Ventspils pilsētā.

  • -2
    Jadviga 09.02.2023, 17:30:44

    Nu js nu ja, laiks iet, mainās īpašnieki, ceļas nodokļu likme. Bet! Viss taču stāv uz vietas. Un vēl - ja tajos tā teiksim pusdrupačos (slimnīcā, klondaika) notiks kas briesmīgais? Kaut kāda slepkavība, izvarošana, narkotiku lietošana, mazgadīgo dzeršana. Iekļūt iekšā var taču bez problēmām.
    Un vispār- es nesaņem atbildi uz savu jautājumu- kad beidzot to viss likvides. Atkal - tikai tukšas atrunas. Kārtējo reizi.
    Ja būšu dzīvā, es pa šito tēmu var pajautāt pēc divdesmit gadiem - atbilde būs tāda paša.

  • -3
    Marta P 10.02.2023, 13:27:19

    Un, ja šīm ēkām aiznaglotu logus vai tās nojauktu - vai mazinātos kaut kādu šādu notikumu iespēja? Kas tā par interesantu korelāciju?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: