Turpinot leģendārās latviešu dziesmu aptaujas tradīcijas, Latviešu radio atjauno Mikrofona aptauju.

 Jaunā muzikāli informatīvā raidījuma vadītājs ir ētera pieredzes bagātais enerģiskās balss īpašnieks Patriks Grīva, informē Latviešu radio sabiedrisko attiecību menedžere Vivita Leismane. Grīvas balss, aicinot klausīties aptaujai pieteiktās dziesmas, skan katru darba dienu plkst. 15. Viņš, komentējot tradīcijas atjaunošanu, saka: «Jaunajai Mikrofona aptaujai jākļūst par aptauju, kurā iekļūt ir galvenais panākums valsts mūzikas dzīvē, tam jābūt prestižam mūziķa daiļrades novērtējumam ar atbilstošu rezonansi. Esmu lepns pievienoties Latviešu radio komandai un vadīt galveno mūzikas aptauju valstī!»

Mikrofona aptaujas dzimšanas gads ir 1968. Atjaunotajai aptaujai pieteiktās dziesmas ne tikai atskaņos īpašos raidījumos, bet arī iekļautas Latviešu radio pastāvīgi dzirdamo skaņdarbu sarakstā. Tos publicēs medijos, katra mēneša beigās nosakot klausītāju iecienītākās melodijas.

Populārāko dziesmu noteiks gada beigās Mikrofona aptaujas koncertā, ko pārraidīs televīzijā. Katru darba dienu plkst. 15 Latviešu radio ēterā skanēs populārāko aptaujai pieteikto dziesmu tops, intervijas ar Latvijā atzītiem mūziķiem, arī ekspertu komentāri un klausītāju viedokļi par pašmāju mūzikas dzīvi. Atgādināsim, ka Raimonds Pauls ar savām dziesmām Mikrofona aptaujā trimfējis  11, Aigars Grāvers ar Jumpravu – trīs reizes. Salīdzinoši neseno uzvarētāju vidū bija arī Guntars Račs bet bet sastāvā ar Vakara vējā un Gvido Linga ar dziesmu Nāc man līdz.

Jānis Stībelis: «Es domāju, ka leģendārā aptauja ir brīnišķīgs vēstures periods Latvijas popmūzikai, un tās dziesmas paliks mūsu kultūras fondā.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: