Erudīts „Atpakaļ uz pamatskolu”, kas norisinājās 15. martā Ventspils Augstskolā, nu jau veiksmīgi aizvadīts.

Apskati fotogrāfijas!

Pasākumu sadarbībā ar Studentu Padomi organizēja VeA Debašu klubs, kas bija visnotaļ patīkami pārsteigts par studentu lielo atsaucību, informē VeA studente Madara Grinvalde.

Kopumā bija pieteikušās 17 studentu komandas, kā arī 2 drosmīgas pasniedzēju komandas, katrā pa 4 cilvēkiem. Salīdzinot ar pagājušo gadu, kad konkursam pieteicās vien 2 komandas, tas ir ievērības cienīgs fakts.

Konkurss norisinājās vairākās kārtās. Iesākumā dalībniekiem vajadzēja atbildēt uz vēstures sekcijas jautājumiem – pēc fotogrāfijām atpazīst ievērojamas personības, kā arī orientēties gada skaitļos un dažādos notikumos.

Vēsturei sekoja informātikas stunda, kas auditorijā tika uzņemta ar nopūtām, jo, lai arī dators ir kļuvis par mūsu „labo roku”, ne vienmēr mēs zinām kā šī roka darbojas un no kā tā sastāv. Arī latviešu valodā un literatūrā nācās krietni piepulēt savas pelēkās šūniņas, lai atcerētos, kuram tad autoram pieder dzejoļu krājums „Antracīts” un kā īsti pareizi jāraksta dažādi svešvārdi, piemēram, juriskonsults.

Matemātikas skolotājs sāka savu nodarbību ar nelielu sporta aktivitāti, un tad jau sekoja āķīgie cietā rieksta jautājumi. Neizpalika arī orientēšanās Latvijas kartē un putnu atpazīšana. Visbeidzot sekoja arī mūzika ar pasaulslaveniem skaņdarbiem.

Visi dalībnieki tika galā veiksmīgi, tā teikt, eksāmenu nokārtoja.

Bet dabas likumi tomēr paliek nemainīgi, un godpilno pirmo vietu izcīnīja „Jauktā pasniedzēju” komanda, ko pārstāvēja Gatis Gaigals, Juris Freimanis, Ivars Brīvers un Gints Neimanis. Sudrabu ieguva komanda „Sūķenes” – Signe Amstere, Anija Vaisjūne, Zane Kurpa un Sanita Ķuda. Bronza pienācās „IT pasniedzēju” komandai – Kārlim Zālītim, Mārtiņam Krastiņam, Sabīnei Upnerei un Jānis Trokšam. Jāatdzīst, ka rezultāti daudzviet bija ļoti līdzīgi un atšķīrās vien par dažām simtdaļām.

Kamēr tika apkopoti rezultāti, dalībnieki varēja iepazīties ar pareizajām atbildēm, un uz atsevišķu pārbaudījumu - puzzles likšanu - tika aicināti komandu kapteiņi. Šajā uzdevumā visātrākais izrādījās Kārlis Zālīte.

Nedrīkst nepieminēt, ka komandas bija godam izpildījušas arī mājas darbu - un ieradušās tērpušās atbilstoši erudīta tēmai. Dažai labai komandai bija līdzi pat kaismīgi līdzjutēji ar krāšņiem plakātiem. Dalībnieki bija tā pacentušies, ka žūrijai nekas cits neatlika, kā vien apbalvot veselas četras komandas tā vietā, lai apbalvotu sākotnēji plānoto- vienu.

Protams, katrā konkursā ir uzvarētāji, un uzvarētājiem, kā zināms, pienākas arī balvas. Šogad dāsnu balvu fondu nodrošināja A/S „SEB banka”, teātra nams „Jūras vārti”, apgāds „Jumava”, izdevniecība „Nordik”, veikalu ķēde „Top” un SIA „Matmada”.

Ņemot vērā lielo atsaucību un pozitīvās atsauksmes, organizatora arī nākamgad plāno rīkot līdzīga veida pasākumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: