Ventspils Komunālā pārvalde rīko akciju ''Ziema manā pagalmā'', kurā iedzīvotājiem būs iespēja apvienot praktisko ar lietderīgo - akcijas laikā vairākos iekšpagalmos tiks izvietotas sniega lāpstas, kuras pēc iedzīvotāju paša iniciatīvas varēs izmantot iekšpagalma vai stāvlaukuma attīrīšanai.   

Ziemas sezonā iekšpagalmu centralizētā attīrīšana no sniega ir ļoti apgrūtināta, un atsevišķos gadījumos pat neiespējama, jo iekšpagalmos regulāri ir novietotas automašīnas stāvēšanai. Atsevišķos gadījumos, māju iedzīvotājiem vienojoties ar māju pārvaldnieku, ir iespējams organizēt centralizētu stāvlaukuma attīrīšanu no sniega, taču šādā gadījumā stāvlaukumam ir jābūt pilnībā atbrīvotam, kas bieži nav iespējams. Ventspils pašvaldība ir uzklausījusi vairāku daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju ierosinājumus, kur aktīvā dzīvesveida piekritēji ir izteikuši vēlmi arī ziemas laikā pašiem uzkopt savu iekšpagalmu vai attīrīt stāvlaukumu no sniega, lai vieglāk būtu novietot savu automašīnu stāvēšanai vai izbraukt no tā.

Lai šādā fiziski aktīvā iniciatīvā atbalstītu iedzīvotājus, Ventspils Komunālā pārvalde nolēma rīkot akciju, kurā līdz ziemas beigām Inženieru ielā, Lielā prospektā, Sarkanmuižas dambī, Talsu ielā, Usmas ielā un citos iekšpagalmos tiks izvietotas marķētas sniega lāpstas. Ņemot vērā to, ka akcija šogad tiek rīkota pirmo reizi, sniega lāpstas sākumā tiks izvietotas tajās adresēs, kur iedzīvotāji šādu iniciatīvu izrādīja, taču, atsaucoties uz turpmāku iedzīvotāju iesaisti un atsaucību, šādas sniega lāpstas tiks izvietotas arī citos iekšpagalmos.

Ventspils pašvaldība izsaka lielu pateicību visiem aktīvajiem ventspilniekiem, kuri kopīgiem spēkiem iesaistās ziemas stihijas pārvarēšanā un apkārtējās vides tīrības uzturēšanā!

Lasi vēl

Komentāri (12)

  • -2
    некто 15.12.2022, 09:20:47

    Interesanti, KP grib lai es viņu vietā tir to sniegu un pie tam bezmaksas ?

  • -2
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 15.12.2022, 12:51:08

    Ventspils pašvaldība netīra sniegu pie privatizēto māju stāvlaukumā novietotām automašīnām. Kā jau rakstā tika minēts, tas ir atbalsts pašiem iedzīvotājiem, kas vēlas attīrīt sniegu pie savām automašīnām, un to var darīt pēc brīvas izvēles. Aicinām neizplatīt nepatiesus apgalvojumus.

  • 0
    Guntis Tupiņš 15.12.2022, 11:32:07

    No darba brīvajā laikā varētu pavingrot ar lāpstu...Lielais prospekts 74 !!!

  • -1
    juris700 15.12.2022, 12:23:55

    Jūs ko nopietni?!!!klau kādu zālīti pīpējat vai šņaucat ko?es ar gribu,lai tik stulbas idejas rastos!beidzot sākat atstrādād nodokļos samaksāto jums algu....lāpstu zobos un ielas līdz segumam tīras,nevis tik apgrāpstītas virspusē....ventspils domes noteikumi,ziemas laikā ielu attīrīšanā....izlasiet beidzot uz izpildat

  • -5
    Marta P 15.12.2022, 16:28:49

    Nu bet neej un neroc, tev kāds liek? Ir iespēja- ir cilvēki, kas to vēlas izmantot un ir, kas nevēlas. Tas viss! Ne visas idejas visiem būs pa prātam.

  • -2
    666 15.12.2022, 13:33:33

    Katram vajag darīt savu darbu.
    Un vēl - piemēram es iztīrīju sniegu pie mana auto, aizbrauc, pes stundu atpakaļ, un mana tīra vieta jau stāv cits auto, un man atkal ņemt lāpstu un no jauna tīrītcitu stāvvietu?

  • -1
    Pilsēta 15.12.2022, 15:07:07

    Pirmdien no 8 rītā pie slimnīcas spaiņos būs salikti skalpeļi, cimdi un bindes, bet no 9 pie ugunsdzēsējiem pret parakstu izsniegs smiltis un 4 spaiņus ar ūdeni.

  • 0
    Stella Zvaigzne 16.12.2022, 08:55:15

    Pie Ventspils 1.pamatskolas arī varētu kādu lāpstu atstāt, domāju, ka ne tikai es būtu ar mieru stāvvietas iztīrīt.

  • -1
    некто 16.12.2022, 09:27:30

    Ja, un vēl - katru mēnesi es maksāju par dzīvokli, kautkada daļa no tās naudas iet arī algai sētniekam. Iznāk tā, ka es no sava kabatā maksāju par to lai sētnieks tir sniegu. Bet ja sētnieks vai slikti izpild savus pienākumus vai vispār neko nedar, vai sēž uz slimības lapu kāda jēga man viņam maksāt?
    Un vispār- varbūt sētniekam maksāt tikai par izpildīto darbu bet ne tāpat ne parko ?

  • -2
    Marta P 16.12.2022, 14:42:36

    Nu to vari skaidroties ar savas mājas apsaimniekotāju. Šeit komunālā pārvalde ir nākusi ar akciju, kurā ir gatava palīdzēt ikvienas mājas iedzīvotājiem ar lāpstām, ja ir pašiem vēlme rakt. Ja Tev nepatīk akcija - nepiedalies. Nav jau pienākums.

  • -1
    Dominiks 17.12.2022, 00:28:45

    Žēl ka es vairs nedzīvoju pilsētā,labprāt no darba brīvā laikā palīdzētu.ES tur nekā slikta nesaskatu.Viens sāk rakt,tad vel viens un tad jau čalodami vesels pulciņš...

  • -2
    yolo 17.12.2022, 08:44:55

    Nesaprotu kādèļ cilvēki tā iztraucas par to, ka ir bezmaksas lāpstas sagādātas. Izskatās, ka lielākie bļāvèji tāpat tās lāpstas rokà neņems. Priekš pārējiem ļoti jauks žests no VLK, kā iesaistīt tos iedzīvotājus, kuriem rūp apkārtējā vide un paši ir gatavi iesaistīties

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: