Ventspils slēpošanas kalnā ''Lemberga Hūte'' piegādātas viedās kamanas no ražotnes Vācijā, topošajai Baltijas mēroga rodeļu trasei. Kalnā ir vērojams teicams progress rodeļu trases būvniecībā. Vien 6. septembrī tika piegādātas rodeļu trases konstrukcijas no ražotāja rūpnīcas Vācijā, un jau šonedēļ trases konstrukciju uzstādīšana ir noslēguma stadijā.

Mēnesi vēlāk, 7. novembrī, no Vācijas rūpnīcas tika piegādāta nākamā krava ar 26 rodeļu kamanām, kas krāsotas sarkanā, oranžā, zilā un zaļā krāsā. Tās ir aprīkotas ar viedo elektronisko bremzēšanas sistēmu un elektriskajām bremzēm, kas nodrošinās pašbremzēšanu gadījumā, ja priekšā braucošais brauks lēnāk. Rodeļu trases būvniecības ietvaros arī ir uzsākta tehnoloģisko daļu montāža, kā spriegošanas stacija un elektroapgādes pieslēgums. Turpinās arī servisa ēkas un rodeļu kamanu glabāšanas telpas būvniecība.

Jau iepriekš tika ziņots, ka augstās klases vissezonas trase būs 808 metru gara un tā būs atvērta visu gadu jebkuros laika apstākļos. Lietus laikā kamanas būs aprīkotas ar aizsegiem, pasargājot pasažieri no nokrišņiem. Elpu aizraujošais nobrauciens būs 566 metru garš ar maksimālo ātrumu 40 km/h, turklāt izbraucienā varēs doties arī vecāks kopā ar bērnu, jo kamanu kravnesība būs 150kg. Projekta īstenošanas rezultātā plānots radīt sešas līdz astoņas jaunas darba vietas Ventspilī. Būvniecībai veiksmīgi ritot uz priekšu paredzēts, ka jaunā rodeļu trase apmeklētājiem būs atvērta jau 2023. gada pavasarī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: