Lai laicīgi varētu apkopot zvejnieku pieprasīto zvejas rīku limitu skaitu, Ventspils valstspilsētas pašvaldība aicina zvejniekus pieteikties uz zvejas tiesību nomu 2023. gadam gan komerciālajai, gan pašpatēriņa zvejai. Pieteikumu iesniegšanas termiņš – 30. novembris.

Lai nodrošinātu Zvejniecības likuma 7. panta sestās daļas prasības par prioritātes piešķiršanu komercsabiedrībām vai individuālajiem komersantiem, primāri zvejas rīku limiti tiek sadalīti komerciālajai zvejai, atlikušie zvejas rīku limiti tiks iedalīti pašpatēriņa zvejai. Gadījumā, ja Zemkopības ministrijas 2023. gadam piešķirtais zvejas rīku limitu skaits būs pārsniegts, lai apmierinātu juridisko un/vai fizisko personu iesniegtos lūgumus par zvejas tiesību nomas līgumu noslēgšanu, Ventspils valstspilsetas pašvaldība organizēs zvejas tiesību nomas izsoles.

Iesniegumus var iesniegt elektroniski, sūtot tos uz e-pasta adresi dome@ventspils.lv, gadījumā, ja nav iespējams iesniegumu iesniegt elektroniskā veidā, tad to varat aizpildīt un iesniegt klātienē Ekonomikas un iepirkumi nodaļā, Jūras ielā 36, Ventspilī, 4. stāvā, 64. kabinetā (iepriekš nepeiciešams pieteikt apmeklēšanas laiku zvanot uz tālruni 63601191).

Ventspils valstspilsētas pašvaldība iznomā rūpnieciskās zvejas tiesības Baltijas jūras Ventspils valstspilsētas piekrastes teritorijā komerciālajai un pašpatēriņa zvejai pamatojoties uz Zvejniecības likuma 5. panta ceturto daļu un Ministru kabineta 2009. gada 11. augusta noteikumu Nr. 918 ''Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību'' 13. punktu.

Detalizētāku informāciju var saņemt pa tālruni 63601191, e-pasts: ekonomika@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Kriska 11.11.2022, 15:11:31

    Vai pēc tam varēsim uzzināt, cik bija pieteikušies un cik izsniegtas ?

  • 0
    Kurzemnieks - 11.11.2022, 16:09:01

    Cik nu vairs tie zvejnieki palikuši?
    Ventspilī zivis grūtāk nopērkamas,nekā,piemēram,Kuldīgā,Saldū vai Jelgavā...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: