Ar 15. septembri ir noslēgusies aktīvā Būšnieku ezera laivu bāzes sezona, aicinot laivotājus un makšķerniekus jauno sezonu atklāt 2023. gada 1. maijā. Šīs sezonas lielākais loms bija 8kg smaga līdaka, kas tika noķerta jūlija beigās, un 1.1kg smags asaris, kas tika noķerts jūlija vidū.

Daudzviet tika manīti līņi, kurus bez īpašas piebarošanas un sagatavošanās neesot bijis tik viegli noķert. Arī laivu bāzes apsaimniekotāji šogad tika pie visnotaļ interesanta loma – bāzes teritorijā ar makšķerēšanas murdiem izdevās noķert ap 1.3kg zušus. Retāk zivis ir ķērušās augustā, kad laikapstākļi bija saulaini un svelmaini karsti. Būšnieku ezera laivu bāze sezonu ik gadu uzsāk 1. maijā un sezonu beidz 15. septembrī.

Būšnieka ezers kļuvis par brīnišķīgu aktīvās atpūtas cienītāju objektu, kura īpašo dabas skaistumu tagad iespējams izbaudīt ne tikai peldētājiem un laivotājiem, bet arī velobraucējiem, skrējējiem, pastaigu mīļotājiem un arī ornitologiem.

Projekta ''Dabas lieguma ''Būšnieku ezera krasts'' infrastruktūras pilnveidošana'''' īstenošana pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem sniedz iespēju mērot 8km garu maršrutu apkārt Būšnieku ezeram - Būšnieku ezera dabas taka, ko ik gadu apmeklē vairāk nekā 20 000 aktīvās atpūtas cienītāji. Ap ezeru ir izbūvēta gājēju ietve un veloceliņš, izveidota 187 m metrus gara gājēju laipa un tās galā skatu platforma putnu vērošanai, labiekārtota peldvieta un piknika vietas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: