Šonedēļ vispārizglītojošo skolu audzēkņiem ir pavasara brīvdienas. Ko šajā laikā bērniem un jauniešiem piedāvā Ventspils kultūras iestādes?

Kino Rio ieplānojis rādīt pēc brāļu Grimmu pasaku motīviem veidoto Disneja animācijas filmu Sapītie (Tangled), kas ir populāra visā pasaulē. Vecumā no 12 gadiem var izvēlēties amerikāņu komēdiju Lielās mammas: kāds tēvs, tāds dēls, turpināsies arī latviešu spēlfilmas Dancis pa trim demonstrēšana.

Jaunrades namā vienīgais pasākums brīvlaikā paredzēts 24. martā plkst. 18 – modes teātra organizētais Mans stils ar diskotēku 13–18-gadīgiem jauniešiem. Daudz pasākumu ieplānojuši bibliotēku darbinieki. Ar moto Skatāmies, lasām, krāsojam Bērnu bibliotēkā katru dienu no plkst. 14 aptuveni divas stundas notiks latviešu animācijas filmu skatīšanās, pēc tam – togrāmatiņu lasīšana, pēc kurām multenes veidotas, un zīmēšana.

Arī Pārventas bibliotēkā mazajiem lasītājiem būs ko darīt katru dienu: pasaku ilustrēšana, grāmatu varoņu veidošana no plastilīna, princešu stunda, spēļu pasaules iepazīšana, mazo rokdarbnieku izstāde – visi pasākumi sāksies plkst. 14.

Jūras vārtos un Kultūras centrā nākamnedēļ nav ieplānoti pasākumi šai auditorijai.

Kā komentē teātra nama komunikācijas un attīstības projektu vadītāja Anna Orniņa un Kultūras centra direktore Valda Gulbe, pieredze liecina, ka diemžēl brīvdienās un brīvlaikos ir samērā zems pasākumu apmeklētības līmenis. Tas gan neattiecas uz Bērnu pilsētiņā un parkā Fantāzija rīkotajiem sarīkojumiem.

«Jāatzīst, vecāki bērnus uz pasākumiem ved reti,»atklāj Gulbe, «biežāk to dara skolotāji, tādēļ koncertus un teātra izrādes mazajiem skatītājiem ieplānojam darbdienās. » Līdzīgi spriež arī Orniņa: «Pasākumus jauniešiem arī organizējam darbdienās, jo daļa to auditorijas – studenti – brīvdienās brauc uz mājām.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: