Par vēl lielāku atbalstu iedzīvotājiem, nekā līdz šim pieņemto apjomu, varētu lemt pēc tam, kad par oktobri kā pirmo iespējamo apkures mēnesi tiks saņemti rēķini novembrī, pauž Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans.

Politiķis norādīja, ka būs jārīkojas līdzīgi kā ar Covid-19 atbalstu, ko nācās pilnveidot, jo ierēdņu piedāvātajā "līdz sīkumiem" izstrādātajā pieejā kādas grupas izkrita no atbalsta saņēmēju loka.

Šādi gadījumi politiķiem būs jārisina arī energoatbalsta regulējumā, lai kādi no iedzīvotājiem, kuriem nepieciešams atbalsts, nepaliktu bez tā kādu lieku nosacījumu dēļ, atzīmēja Feldmans.

Politiķis pieļāva, ka lielā rēķina dēļ par oktobri, tieši novembrī varētu būt "šoka moments" par izdevumu apjomu - tad arī būs skaidrs, kādi uzlabojumi nepieciešami ieviestajā atbalsta mehānismā.

Tautsaimniecības komisijas vadītājs atzīmēja, ka nesen redzamās augstās elektrības cenas ir sekas tam, ka ilgu laiku tikusi bremzēta Skultes sašķidrinātās dabasgāzes termināļa projekta īstenošana.

Kā ziņots, spēkā stājušies valdības virzītie un Saeimā pieņemtie grozījumi Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā, kas nosaka veikt virkni pasākumu siltumapgādes un apkures izmaksu pieauguma daļējai segšanai mājsaimniecībām.

Grozījumi likumā veikti, lai mazinātu negatīvo sociālekonomisko ietekmi uz iedzīvotāju ienākumiem, kas saistīti ar iepriekš nepieredzētu energoresursu strauju cenu kāpumu.

Atbalsta pakotnē iekļauto pasākumu kopējo atbalsta summa būs ap 442,25 miljoniem eiro.

Citu vēl veidojamo atbalstu pieaugušo energoresursu cenu dēļ plānots piešķirt arī apmēram 250 energoietilpīgiem apstrādes rūpniecības uzņēmumiem, lēš Ekonomikas ministrijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: