20. un 21. augustā Vārves pagastā norisināsies Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes zemessargu mācības militāro transportlīdzekļu vadīšanā. Mācību laikā zemessargi trenēs individuālās prasmes militāro transportlīdzekļu MB UNIMOG 1300L vadīšanā un ekspluatācijā.

Mācības notiks ar VAS “Latvijas valsts meži” un Ventspils novada pašvaldību saskaņotās teritorijās.

Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, lai zemessargi pilnveidotu militāro transportlīdzekļu vadīšanas prasmes un vienmēr būtu gatavi aizstāvēt savu novadu un kopā ar citām Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto valstu militārajām vienībām aizsargāt visu Latviju

Zemessardzes personāls nepārtraukti uztur un pilnveido militārās zināšanas un praktiskās iemaņas, lai uzturētu augstas gatavības spējas aizsargāt Latviju. Zemessardzes mācībās apgūtās plašās zināšanas un prasmes bieži var būt noderīgas arī ārpus dienesta, kad zemessargiem savā privātajā dzīvē nākas risināt nestandarta situācijas vai pārvarēt izaicinājumus.

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācību laikā zemessargi īslaicīgi pārvietosies ar militārajiem transportlīdzekļiem pa valsts reģionālajiem un vietējas nozīmes autoceļiem, kā arī pa pieguļošajiem mazākas nozīmes ceļiem Vārves pagastā, netraucējot transporta satiksmi. Mācību laikā netiks izmantota nekāda veida munīcija.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Ventspils novada iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: