Saglabājoties ļoti karstiem laika apstākļiem, izsludināts sarkanais brīdinājums, kas būs spēkā šodien un rīt dienas pirmajā pusē un arī pēcpusdienā. Ventspilī tiek solīts karstums līdz 32 grādiem pēc Celsija skalas.

Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) informē, ka 16.augustā un 17. augustā dienas vidū, kā arī pēcpusdienā vietām Latvijas rietumu un centrālajos rajonos gaidāms ekstremāli stiprs karstums – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +33º.

Tā kā gaidāms ekstremāls karstums, ir būtiski paaugstināts veselības traucējumu risks iedzīvotājiem. Neuzturaties tiešos saules staros, īpaši dienas vidū. Pastiprināti uzņemiet šķidrumu, padzeries regulāri visas dienas garumā. Samazini plānotās dienas aktivitātes, kuras var radīt papildu riskus veselībai (fizisks darbs un sportošana ārā saulē, atpūta pludmalē dienas vidū). Jāseko atbildīgo institūciju norādījumiem. Tāpat iespējami infrastruktūras funkcionēšanas traucējumi.

Ventspilī gaiss varētu iesilt līdz 32 grādiem, bet tajā pašā laikā prognozēts dienvidaustrumu vējš līdz 5 m/s, bet gaisa mitrums sasniegs 72%. Vairāk nekā 20 grādu siltums varētu saglabāties arī naktī, jo gaiss ir mitrs un atdziest lēnāk.

Pirmdien 12 novērojumu stacijās uzstādīti jauni 15 .augusta maksimālās gaisa temperatūras rekordi, liecina LVĢMC informācija. Tāpat Liepājas, Rucavas, Saldus un Ventspils novērojumu stacijās uzstādīti arī jauni augusta otrās dekādes rekordi. Visaugstākā temperatūra pirmdien fiksēta Pāvilostā, kur gaiss uzkarsa līdz +32,1 grādam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: