Lai palīdzētu Ukrainas bēgļiem vieglāk atrast mājokli Latvijā, kustība "Gribu palīdzēt bēgļiem" izveidojusi portālu "majasbegliem.lv", informē kustības pārstāve Linda Jākobsone.

Portālā iedzīvotāji aicināti pieteikt mājokļus, kuri pieejami Ukrainas cilvēkiem īrei vai bez maksas. Tāpat portālā pieejama praktiska informācija par mājokļa īres jautājumiem. Visi materiāli sagatavoti latviešu un ukraiņu valodās.

Portāls "majasbegliem.lv" dod iespēju izīrētājiem ievietot bezmaksas sludinājumus un sasniegt ar mājokļu piedāvājumu tieši Ukrainas bēgļus, nodrošinot iespējas drošai saziņai starp potenciālo īrnieku un izīrētāju.

Tāpat portālā pieejama informācija par pieejamo finansiālo palīdzību gan īrniekiem, gan cilvēkiem, kuri piedāvā mājokli bez maksas, vispārēju informācija par mājokļa īri, īres līguma paraugs latviešu un ukraiņu valodā, kā arī praktisks ceļvedis mājokļa īrēšanā. Dokumentus palīdzēja sagatavot arī biedrība "Patvērums "Drošā māja".

Lai īres procesu padarītu drošāku, sadarbībā ar centru "Martu" publicēts materiāls par to, kā atpazīt un novērst cilvēktirdzniecības riskus.

Lasi vēl

Komentāri (28)

  • -2
    Pilsēta 03.08.2022, 13:27:32

    Tikai viens jautājums ar ko ukrainas bēgļi ir savādāki par teiksim sīrijas bēgļiem. Vienus mēs pieņemam ar atplēstam rokām, bet lai citi netiktu iekšā taisām uz robežas žogu. Vai tiešām atšķirība ir tikai tā, ka saprotam viņu valodu un ilgu laiku dziedājām kopīgu himnu. Vai arī tāpēc, ka viņi ir baltā ādas krāsā. Ja krievija sāks karu ar uzbekiem mēs arī gatavosim plovu uz katra stūra, klausīsimies uzbeku tautasdziesmas un dosim bez maksas viņiem dzīvokli?

  • -6
    Kļumpats 03.08.2022, 13:55:14

    Tev taču neviens nespiež ne atbalstīt, ne dziedāt, ne plovu vai boršču ēst, ne žogu būvēt. Ko satraucies par lietām, kas uz tevi vispār nekā neattiecas? Tev pat skaidrot neko nav jēgas, jo galvā pilnīga pārliecība, ka nevis tie, kas bēg no kara, bet gan tu pats esi cietušais. Var jau būt, ka tā arī kaut kādā ziņā ir...

  • -1
    Arturs. 03.08.2022, 14:38:30

    tiešām...kāpēc vieniem bēgļiem pat miljonus saziedojam,bet citiem priekšā žogu uzstādam?

  • -5
    Kļumpats 03.08.2022, 16:52:27

    Tātad tie cilvēki, kas legāli ieradušies Baltkrievijā, bet pēc tam nelegāli grib tikt Latvijā ir tieši tādi paši bēgļi, kā tie, kuru mājās spridzina, šauj, nogalina un iznīcina? Kaut nedaudz tomēr jāpadomā, pirms kaut ko raksta..

  • -2
    Pilsēta 03.08.2022, 17:12:26

    Te rodas jautājums kādus ziņu kanālus skatās un lasa cienījamais redaktors.
    Mans TV rāda, ka Sīrijā pilsoņu karš ilgs vairāk kā 10 gadu kur viņu vadonis ar krievijas karaspēka palīdzību bombardē valsti uz velna paraušanu atstājot nemazāku postu kā ukrainā.
    Bet, daīt bēgļus labajos un sliktajos un tos kuri ir pelnījuši latvju atbalstu un kuri nav ... Tas jau velk uz rasismu un ksenofobiju.

  • -4
    Kļumpats 03.08.2022, 17:58:27

    Pilsēta, nu bet nedali, kurš tev atkal to liek? Beidz pasniegt visu savā mērcē , bet mēģini izprast būtību. Vai tad Latvijā nav bijuši bēgļi no Sīrijas un tamlīdzīgām vietām? Bet tu man paskaidro, no kā viņi bēg Baltkrievijā? Ja nesaproti, ka tā ir, maigi sakot, provokācija no Baltkrievijas/Krievijas puses, tad laikam jau nesenā pagātnē esi palicis bez saviem iemīļotajiem tv kanāliem un raidījumiem.

  • -2
    Larijs Kukarans 03.08.2022, 15:14:23

    Nevienam neienāk galvā jautājums,kāpēc vispār kaut kādi bēgļi jāņem savā zemē,mums par maz švešinieku,lLatvija vispār to var atļauties?Varbūt kaut ko darīt,lai tie,kas aizbraukuši atgrieztos?Nu tik sāksies,palasīšu tekstus ko man veltīs viens otrs:)

  • -5
    Kļumpats 03.08.2022, 16:57:15

    Jā, dzirdēts, ka jums tur - Īrijā - netrūkstot nekā. ;)
    Par tekstiem, kas tev un tāpat domājošiem veltīti - tas ir bezcerīgi. Jūs ne mirkli nemēģinat saprast, kas, kā un kāpēc, turklāt vēl pilnīgas muļķības pasniedzot kā patiesību. Varu tikai nto reizi atkārtot, ka sevišķi dīvaini tas nāk tieši no tavas puses, jo tu jau gadiem esi tādās savdabīgās bēgļu gaitās. Un nav pat svarīgi, cik labā darbā strādā un cik daudz pelni, jo skaidrs, ka tik un tā kaut ko no īru sociālajiem labumiem saņem, esi saņēmis vai saņemsi. Nu, un kur starpība?

  • -1
    reku 03.08.2022, 17:18:48

    Izmitināt jau var,bet tikai UZ LAIKU!
    Neviens pats mazkrievs lai neiedomājas,ka varēs šeit palikt uz pastāvīgu dzīvošanu!

  • -2
    Kriska 03.08.2022, 15:52:13

    Neimani, bēgli dzīvo uz mana, kā nodokļu maksātāja rēķina. Valsts miljonus ir parādā , mūsu bērnu un mazbērni tos būs spiesti atmaksāt. Kāpēc viņi negrib strādāt laukos un dzīvot bez maksas laukos? Traukus Diānā arī negrib mazgāt. Tas mani tracina

  • -2
    Vadims Kevrelis 03.08.2022, 15:56:30

    Atšķirībā no Ukraiņu bēgļiem kuri ir pateicīgi par jumtu par ēdienu un darbu ko var dabūt un arī strādā, Sīriešiem viens mērķis ,ne darbs bet Eiropa.

  • -1
    Elviss22 03.08.2022, 18:08:33

    Ukraiņi nu gan nestrādā darbus, ko tiem piedāvā un pateicīgi par izmitināšanu nu nav nemaz, Par darbu Diānas svecēs izbola acis un saka - ko. jūs par mums smejaties!?!

  • -4
    Kļumpats 03.08.2022, 18:29:19

    Elviss22, pilnīgi visi tā dara? Nu, tā kā katrs atsakās vai tomēr vismaz puse jau strādā, bet vēl liela daļa ir skolēni, vecāki cilvēki un jaunas māmiņas? Jā, zinu arī gadījums, ka cilvēks pasaka, ka nestrādās kādu darbu tikai strādāšanas pēc, jo pirms tam bijis labi situēts, ar labu darbu utt. Un kas tur nenormāls?

  • -2
    yolo 03.08.2022, 19:00:30

    Citreiz apbrīnoju Jūsu velmi skaidroties ar katru no šiem alternatīvi apdāvinātajiem indivīdiem. Lielākā daļa no viņiem neko vairāk par komentāru rakstīšanu tāpat nedara, tik osta savus pirdienus dīvānā un ienīst paši savu dzīvi

  • -3
    Kļumpats 03.08.2022, 21:31:19

    Jā, laiku pa laikam iedomājos, ka vērts nav, bet nu noraujos atkal.. Vainīgs.

  • -2
    Larijs Kukarans 03.08.2022, 20:36:32

    pēterīt,pie vienas vietas,kas viņš tur ukrainā ir bijis,latvijā viņs nav nekas,un kā krievu filmās saka,viņu arī nekā nesauc.Viņš kaut ko vēl stellēs no sevis,kucēnam jābūt pateicīgam,ka viņš latvijā ir pieņemts,vai pieņemta.Es atšķirībā no viņiem esmu pateicīgs,un strādāju,neviss kuli kasu.Kāpēc visu,kas ir pret veselo saprātu un loģiku,tu mēģini pasniegt,kā vienīgo pareizo viedokli?Negribu atkārtoties,bet tur ir divi varianti pēter,vai nu tu esi idiots,vai apmaksāts pakalpiņš,izredzēto rupors,izvēlies.Nu,par pirdienu ostītāju,te pat nepieminēšu,daba viņu ir apcēlusi:) atgāzu eksperts:) sava pirdienGāze taču labāka?:))

  • -5
    Kļumpats 03.08.2022, 21:44:20

    Iedomības kalngals, citu nav ko teikt :D Idiotiski nav pat mēģināt kaut vai pagremot tos argumentus, ko tev saka, bet gan tas, ka kādam ir citādāks viedoklis. Tas, ko tu nesaproti, ir stulbums, ja? :D Lamāt citus, neko par viņiem nezinot un nezinot neko par situāciju, arī neapšaubāmi ir attapības un objektivitātes kalngals. Tev šķiet, ka ukraiņi ir nepateicīgi un slinki un tā tas arī ir, nekādus argumentus te vairs nevajag. Un tas , tavuprāt ir veselais saprāts :D Tu ar auto brauc pēc pieņemtajiem noteikumiem vai saviem un tie , kas tos nesaprot, ir idioti? :D Ar Dievu bieži tiecies, viņa plānus sarunāt un saskaņot nākamos lēmumus? :D

  • 0
    Kriska 03.08.2022, 20:50:06

    Mūsu Pēteris tāds pats, kā mūsu valdība- viņam jāpūš vienā dūdā.

  • 0
    Elviss22 04.08.2022, 09:00:53

    Neimanis ka tāda veca bāba, pie katra komentāra klāt ar savu viedokli, laikam vienīgo un pareizo, neaizraujies Pēterīt, šis nav tavs personīgais portāls.

  • -4
    Kļumpats 04.08.2022, 10:20:05

    Neesmu nekāds jūsu Pēteris vai Neimanis, un jā, man ir viedoklis :) Esmu pietiekoši adekvāts, lai saprastu, ka viedokļi ir dažādi, bet šajā gadījumā vienkārši triec no kājām nost tas karojošais tonis no tiem, kas nesaprot vai tēlo, ka nesaprot, kāpēc jāpalīdz ukraiņiem. Tā absolūtā nespēja iejusties šo cilvēku ādā, nespēja just līdzi, nespēj salikt kopā un analizēt faktus, atrodot kopīgo un atšķirīgo. Seklums, patmīlība, egoisms un kompleksi. Goda vārds, nozvēros sev nereaģēt uz visu šo, bet regulāri sanāk neizturēt, jo es vienkārši nespēju saprast, kā šie cilvēki nespēj saprast!
    Pat ne vienmēr man saprotamais renu un viņa banda saprot, ka jāpalīdz, ka citādāk nevar un ka ir jādod šance. Arī es neuzskatu, ka jāpalīdz mūžam un ka šiem cilvēkiem nav jāizrāda interese par savas dzīves nokārtošanu, bet primāri bez mūsu visu palīdzības viņiem neiztikt. Ielieciet taču sevi viņu vietā -tas ir vienkārši. Tavā pilsētā ir karš, sprāgst, deg; tev jābēg ar to mazumiņu, ko ātri vari savākt.

  • -1
    Vadims Kevrelis 04.08.2022, 11:04:02

    Jāsaprot ka nevies no bēgļiem pie mums saldu dzīvi nemeklē ir apstākļi kādēļ viņi ir pie mums. Par darbu un strādāšanu varētu piekrist ka daži strādā un ir priecīgi bet daži negrib. Arī manā darba vietā strādā cilvēks no Ukrainas, cenšos viņu iedvesmot ka viss būs kārtībā bet galvenais un būtiskais ir ,viņi visi grib lai tas karš beigtos un aizbraukt uz mājām.

  • -1
    Larijs Kukarans 04.08.2022, 11:04:24

    :) pēcīt,kuš,kuš,netrako,skatos,ka tu satraukumā sper ārā latviešu jaunvārdus bezjēgā:) adekvāts-saprātīgs,šance-iespēja,primāri-pirmkārt.Un satraukumā pat esi uzrakstījis patmīlība,un turpat egoisms,tas ir viens un tas pats,tikai šoreiz tu sajauci un uzdrukāji latviski pirms jaunlatviskā vārda egosims:) Tiešām tu neesi nekāds mūsu pēterītis,tu esi VIŅU pēterītis.Negribas atkārtoties,bet,es kā tu,tomēr atkārtošu,neesmu pret palīdzību ukraiņiem,bet ir jāapzinās ko varam un cik.PRIMĀRI :)),ir latviešu cilvēks,un tad,ja ir iespēja visi pārējie iespēju robežās,neviss otrādi,viņiem priekšā un pakaļā,par to ir runa.Bet,nav jau jēga ko tev borēt,tāpat tu tēlo,ka nesaproti,un viss.

  • -3
    Kļumpats 04.08.2022, 14:02:14

    Esi tik laipns un paskaidro, kā tas šajos konkrētajos apstākļos strādā? Ierodas cilvēki no kara zonas, bet mēs lūdzam ar ēšanu un gulēšanu uzgaidīt, jo šī gada budžeta nauda tam nav paredzēta? Vai nu vismaz pagaidīt līdz brīdim, kad izies visas komisijas, komitejas un sēdes lēmums par naudas piešķiršanu? Līdz tam, esiet tik laipni un dariet vienalga ko? Tas ir kā nedoties palīgā slīcējam laikā, kad glābšanas dienas darba diena vai pat darba sezona ir galā, ne?
    Starp, citu, līdz šim Ventspils pašvaldībai visi tēriņi apmaksāti no valsts budžeta, tā kā nekādu iespaidu uz, piemēram, pilsētas sociālo budžetu tas īsti neatstāj - nu nav atņemts vienam, lai iedotu citam.

  • 0
    Kriska 04.08.2022, 11:57:52

    Es nav pret palīdzību. Bet pašiem arī jācenšas un lai būtu daudz maz vienādi likumi mūsu cilvēkiem un viniem. Ja mūsējais nevar strādāt bez nokārtotā valsts valodas eksāmena, bet viniem drīkst strādāt pa ārstu, skolotāju. Kāpēc mūsu cilvēkiem ir jāmazgā viesnīcās viņiem palagus, grīdas? Lai viņi mums to dara kafejnīcās, veikalos, viesnīcās.

  • -1
    Kļumpats 04.08.2022, 14:03:04

    Tad tu gribi, lai viņi pelna paši vai nē?

  • 0
    Larijs Kukarans 04.08.2022, 12:11:44

    Kriksa,es tev piekrītu,tikai viens jautājums šaja gadījumā.Kas tas par mūsējo,kam jānoliek pārbaudījums valsts valodā?

  • -3
    Kriska 04.08.2022, 14:21:23

    LK- mūsu nepilsoni- 300 000 cilvēku Latvijā

  • -1
    Larijs Kukarans 04.08.2022, 16:16:58

    Kr-iksa,noņem to mūsu,varbūt tu esi krieviete,kas labi raksta un runā latviski?Viņi nav manējie,ja tavējie,tad tā ir cita lieta.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: