Ventspils Starptautiskais Radioastronomijas Centrs (VSRC) īsteno projektu, kura ietvaros ir paredzēta radioteleskopa RT-32 uztvērēju kabīnes nomaiņa un datorizētas sekundārā spoguļa pozicionēšanas sistēmas uzstādīšana.

Pirmdien,  4. jūlijā radioteleskopa RT-32 balsta tornī tiks uzcelta paplašinātā uztvērēju kabīne un sekundārā spoguļa pozicionēšanas sistēma. Jaunizgatavotā uztvērēju kabīne ir ievērojami paplašināta, kas ļaus teleskopu aprīkot ar vairākiem uztvērējaparatūras un raiduztvērēju komplektiem, tādējādi būtiski paplašinot pieejamo radiofrekvenču spektru, kas VSRC pētniekiem un speciālistiem vērs plašas iespējas radioastronomijā un kosmosa industrijā. Tāpat, RT-32 sekundārā spoguļa datorizētā pozicionēšanas sistēma ļaus optimizēt antenas jutību un fokusēt staru uz jebkuru no paredzētajiem frekvenču traktiem.

Projekta mērķis ir Irbenes radioteleskopa kompleksa modernizācija, kā arī Ventspils Starptautiskā Radioastronomijas Centra un Ventspils Augstskolas zinātniskās kapacitātes un izcilības stiprināšana, nodrošinot iespējas sekmīgai integrācijai starptautiskās zinātniskās organizācijās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: