Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome nolēma atbalstīt projekta iesniegšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM), lai realizētu jauna tūrisma pakalpojuma attīstību - rodeļu trases būvniecību Piedzīvojumu parkā.

Rodeļu trases būvniecības projekts ir pašvaldības iestādes Ventspils Komunālā pārvalde sagatavots augstas gatavības investīciju projekts Jauna tūrisma pakalpojuma attīstība Ventspils pilsētā, kur kopējās plānotās attiecināmās izmaksas ir 2000000 eiro (bez PVN). Plānots, ka valsts finansējums būs 1,6 miljoni, bet t 400 000 eiro – pašvaldības līdzfinansējums.

Slēpošanas kalnā Lemberga hūte paredzēts izbūvēt augstas klases rodeļu trasi, kas būs viena no labākajām Eiropā. Jaunā trase būs atvērta visu gadu neatkarīgi no laikapstākļiem, arī nokrišņu laikā. Citas Latvijā pieejamās rodeļu trases šādu iespēju nepiedāvā, jo nokrišņu laikā nevar nodrošināt atbilstošu bremzēšanu. Būvprojekta risinājumi paredz vēl izbūvēt servisa ēku, kā arī paredzēta piegulošās teritorijas labiekārtošana un apzaļumošana.

Paredzēts, ka projekta rezultātā radīto infrastruktūru – rodeļu trasi – atklātā nomas iepirkuma procedūrā nodos nomā komersantam, kurš pašvaldībai maksās nomas maksu par rodeļu trases apsaimniekošanu.

Ventspils Komunālā pārvalde iesniedz projektu VARAM saskaņā ar 8.februārī izsludinātajiem Ministru kabineta noteikumiem Kārtība, kādā piešķiramas un izlietojamas mērķdotācijas investīcijām pašvaldībām. Noteikumi nosaka kārtību, kādā pašvaldībām piešķir mērķdotācijas investīcijām, kā arī to izlietošanas un uzraudzības kārtību. Mērķdotāciju piešķir augstas gatavības pašvaldību investīciju projektiem, kas nodrošina pilnvērtīgu pašvaldību pakalpojumu klāstu iedzīvotājiem un sekmē administratīvi teritoriālās reformas mērķu sasniegšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: