Ventspils Tūrisma informācijas centrs aicina pieteikties gidu kursiem, kas notiks no 1.aprīļa līdz 6.maijam Ventspils Galvenās bibliotēkas telpās.

Mācības notiks piektdienās no plkst. 16:00 līdz plkst. 20:00 un sestdienās no plkst. 10:00 līdz 16:00. Pabeidzot apmācības, dalībnieki iegūs Ventspils gida sertifikātu, ko svinīgi izsniegs maijā un tas būs derīgs 3 gadus – līdz 2014. gada 14. maijam. Īpaši uz gidu kursiem tiek aicināti gidi, kas ekskursijas varētu vadīt svešvalodās, tostarp arī lietuviešu un igauņu valodās. Pieteikties gidu kursiem, iesniedzot CV, iespējams Tūrisma informācijas centrā Dārza ielā 6, pa faksu: 63607665 vai e-pastu tourism@ventspils.lv līdz 31. martam.

Programmā paredzēts lekciju kurss par Ventspils pilsētas vēsturi un tās iedzīvotājiem, to vadīs vēsturniece Ingrīda Štrumfa. Lektoru vidū būs arī Inese Roze, praktizējoša gide un viena no vadošajām speciālistēm šajā jomā Latvijā. Ventspils pašvaldības iestādes „Komunālās pārvalde” speciālisti informēs kursu dalībniekus par jaunumiem pilsētvides veidošanā, bet par Ventspils pašvaldības darbu un pilsētas attīstības plāniem gidiem tiks piedāvātas lekcijas, kuras vadīs Ventspils pilsētas domes vadošie speciālisti.

Kursu dalībnieki piedalīsies vairākās mācību ekskursijās pa Ventspils sporta un tūrisma objektiem. Paredzēts apmeklēt arī Ventspils ostas kapteiņu dienestu, kā arī kopā ar Ventspils domes galvenās arhitektes vietnieci vēsturiskās pilsētvides jautājumos Ingu Apmani izstaigāt Ostgalu, Jaunpilsētu un Vecpilsētu, lai uzzinātu par raksturīgākajiem arhitektūras stiliem Ventspilī.

Šogad kursos tiks sniegta informācija par iespēju gidiem darboties kā pašnodarbinātām personām. Kā arī būs interesants stāstījumus par dabas aizsardzību un Ventspils novada dabas retumiem.

2002. gadā Ventspils pilsētas dome rīkoja pirmos šādus gidu apmācības kursus, pēc kuru beigšanas 37 Ventspils gidi ieguva gida apliecību un veiksmīgi vadīja ekskursijas pa Ventspils tūrisma objektiem. 2004. gadā Ventspils gidu kursi notika atkārtoti. Tika atestēti 63 gidi. Divi gidi ieguva tiesības vadīt ekskursijas igauņu valodā, pa vienam lietuviešu un poļu valodā, 11 - angļu, bet 4 – vācu valodā. 2008. gadā gidu sertifikātus ieguva 59 gidi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: