Pašvaldības SIA ''Ventspils reiss'' un Valsts SIA ''Autotransporta direkcija'' noslēguši līgumu par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu līdz 2023. gada februārim.

Pamatojoties uz noslēgto līgumu, pašvaldības SIA ''Ventspils reiss'' tāpat kā līdz šim turpinās nodrošināt sabiedriskā transporta pakalpojumus Ventspils novadā, kā arī starppilsētu maršrutos uz Rīgu, Liepāju, Jelgavu, Kuldīgu un Dundagu, kā arī Talsiem un Tukumu.

Tiesības sniegt pakalpojumu ''Ventspils reiss'' ieguva, piedaloties atklātā konkursā, kas tika organizēts 2021. gada nogalē un kurā uzņēmuma piedāvājums tika atzīts par saimnieciski izdevīgāko. Līguma slēgšanu aizkavēja citu pretendentu iesniegto sūdzību izskatīšana, kuras gan Iepirkumu uzraudzības birojs atzina par nepamatotām.

Tā kā šis ir īstermiņa līgums, noteiktās kvalitātes prasības ir tādas, ko pārvadātāji nodrošina jau šobrīd un kuru izpildei papildu investīcijas nav nepieciešamas.

Jau iepriekš ziņots, ka 2020. gada pavasarī Valsts SIA ''Autotransporta direkcija'' izsludināja konkursu par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu starppilsētu un novadu maršrutos nākamo 10 gadu periodā. Tā kā šajā konkursā atsevišķās maršrutu tīkla daļās, tajā skaitā arī daļā ''Ventspils'', uzvarētāji vēl aizvien nav noteikti, jau vairākkārt izsludināti iepriekš neplānoti konkursi, lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumu nepārtrauktību laika periodā, kamēr nav noteikti konkursa uzvarētāji un noslēgti jaunie ilgtermiņa ar līgumi.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -3
    Kriska 11.02.2022, 12:59:34

    Vismaz vienu gadu dzīvosim kā līdz šim

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: