Ceturtdien Rīgā notiks Eiropas Brīvprātīgā darba gada labas gribas vēstnieku svinīgā nominēšanas ceremonija. 11 kandidātu vidū ir arī Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkne un Latvijas Bērnu foruma pārstāve Laura Rubīna.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies Izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks  un Eiropas Brīvprātīgā darba gada vadības komitejas priekšsēdētāja vietniece, bērnu un jaunatnes organizāciju apvienības "IMKA Latvija" priekšsēdētāja Gunta Kelle, lai aicinātu labas gribas vēstnieku kandidātus parakstīt apņemšanos par Eiropas Brīvprātīgā darba gada labas gribas vēstnieka goda pienākumu veikšanu.

Līdz ar to labas gribas vēstnieki apliecinās gatavību dalīties savā personīgajā pieredzē, popularizēt labās prakses piemērus un apmeklēt pasākumus, lai veicinātu Eiropas Brīvprātīgā darba gada mērķu sasniegšanu, kā arī paust savu viedokli par notiekošajām aktivitātēm.

 

Latvijas Bērnu forums sadarbībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolu jau pagājušajā gadā uzsāka visā Eiropas Savienībā jaunu praksi – par labas gribas vēstniekiem nominēt aktīvus, atbildīgus un radošus jauniešus. Pagājušā gada labas gribas vēstnieks, Ventspils Mūzikas vidusskolas Estrādes un džeza klases audzēknis Rihards Bērziņš savus pienākumus pildīja izcili un to novērtēja gan jaunieši, gan arī Labklājības ministrija  ar Atzinības rakstu. Latvijas Bērnu foruma  valdes priekšsēdētāja Inete Ielīte ir pārliecināta, ka tas, kurš vienreiz uzņēmies vēstnieka pienākumus, turpinās tos pildīt arī pēc tam.

Saskaņā ar Eiropas Savienības Padomes lēmumu 2011.gads ir pasludināts par Eiropas Brīvprātīgā darba gadu aktīva pilsoniskuma veicināšanai. Tādēļ Eiropas Savienības dalībvalstis, tostarp arī Latvija, ir aicinātas popularizēt brīvprātīgā darba nozīmi sabiedrībā un un demokrātijas stiprināšanā, kā arī valsts konkurētspējas sekmēšanā.

Pasākums notiks Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, plkst.16:00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: