Gada nogalē Ventas Balss vēlas iepriecināt ventspilniekus, dāvanā sarūpējot laikraksta abonementu nākamajam gadam. Katrs žurnālists izvēlējās savu īpašo cilvēku, organizāciju vai iestādi, kam šo dāvanu pasniegt.

Galvenais redaktors Pēteris Neimanis Ventas Balss gada abonementu pasniedza motosporta veterānam un vienkārši omulīgam kungam Gunāram Štekerhofam, kurš decembra sākumā nosvinēja 90. dzimšanas dienu. Saņemot šādu dāvanu, Gunārs, par kura gaitām motosportā Ventas Balsī varēja lasīt pavisam nesen, jutās tiešām aizkustināts: «Man tagad būs pašam sava avīze. Tāda dāvana ir kā eliksīrs! Tad jau nākamajā gadā kārtīgi jāturas pie veselības, lai var visas tās avīzes izlasīt.»

Štekerhofa sporta gaitas sākās, vēl dzīvojot Zūrās, kur no, kā pats saka, maza huligāneļa viņš pamazām pārtapa aizrautīgā volejbolistā un labprāt startēja dažādās vieglatlētikas disciplīnās. Motosportam Gunārs pievērsās pagājušā gadsimta piecdesmito gadu beigās, kad kļuva par Ventspils tirdzniecībā ostas komandas braucēju, bet pēc tam pārcēlās uz tikko dibināto Sarkanās bākas komandu. Tajā viņš darbojās gan kā braucējs, gan kā komandas pārstāvis, bet uzņēmumā kopumā pavadīti 30 gadi, strādājot par šoferi. Gunārs pie auto stūres sēžas joprojām, bet agrāk vēl bijis arī mednieks un makšķernieks, kam šobrīd gan mests miers.

«Gunārs neapšaubāmi piedalījies mūsu pilsētas vēstures rakstīšanā gan ar saviem startiem motokrosā, gan ar paveikto darba gaitās, kaut vai piedaloties slavenās Dzintarjūras trases ierīkošanā un sacensību rīkošanā tajā. Tā kā ir tikai godīgi, ka viņš varēs sekot līdzi arī šī brīža notikumiem pilsētā un tam, kā vēsture top šodien. Un galu galā nosvinēta arī tik skaista jubileja,» savu izvēli pamato Neimanis.

Interviju ar Gunāru Štekerhofu var lasīt ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Rimich 14.12.2021, 11:03:37

    Patiess prieks par šādu pozitīvu ''fīču''! Liels Paldies Pēterim Neimanim un laikrakstam ''Ventas Balss''! Lai Jums Priecīgi Ziemassvētki un Laimīgs Jaunais Tīģera gads!

  • -1
    ventasbalss.lv 14.12.2021, 11:22:22

    Paldies par vēlējumu! Prieku var gūt to dāvinot citiem! Lai Jums arī Jaunajā gadā viss izdodas!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: