Saeimas deputāts Edgars Tavars savā vietnes Twitter kontā ziņo, ka bijušais Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš jau ilgāku laiku atrodas Centrālcietumā, inficējies ar Covid-19. Savukārt Ieslodzījumu vietu pārvalde informē, ka Centrālcietumā  vēršas plašumā saslimšana ar Covid-19.

Jau ziņots, ka Aivars Lembergs un viņa advokāti vairākas reizes lūguši ne tikai mainīt drošības līdzekli, kas šobrīd paredz apcietinājumu, bet arī lūgušu iespēju tikt pie medicīniskās palīdzības. Tajā skaitā arī pie Covid-19 balsta vakcīnas. Visi Lemberga lūgumi līdz šim ir noraidīti. Medicīnas palīdzības saņemšanu apgrūtināja arī ieslodzījuma vietās izsludinātā karantīna.

Tavars savā ierakstā pauž bažas, ka, ņemot vērā Lemberga vecumu, slimības gaita varētu būt arī smaga, norādot, ka tas būs “Bordāna vadītās nozares darba rezultāts”. “Savulaik līdzīgi, atsakot medicīnisko palīdzību, no politiskajiem oponentiem atbrīvojās komunisti un fašisti,” spriež Tavars.

No 30.novembra līdz 1.decembrim cietumā tika veikta rutīnas testēšana, kuras rezultātā konstatēti 27 jauni inficēšanās gadījumi. Kopā Rīgas Centrālcietumā pašlaik ar Covid-19 ir inficēti 50 ieslodzītie. Infekcijas izplatības dēļ Centrālcietumā līdz 9. decembrim tika pagarināta karantīna, turklāt, iespējams, tiks lemts par karantīnas pagarināšanu, ņemot vērā jaunus konstatētos gadījumus.

Kā uzsver  Ieslodzījumu vietu pārvalde (IeVP), Covid-19 izplatības apturēšanu Rīgas Centrālcietumā apgrūtina apcietināto atteikšanās no testēšanas. No 30. novembra līdz 1. decembrim testus atteicās nodot 188 ieslodzītie, no tiem tikai divi bija notiesātie, bet pārējie - apcietinātie. Savukārt kāda Centrālcietumā ieslodzītā radi aģentūrai LETA pauda neizpratni par pašas ieslodzījuma vietas darbinieku īstenoto Covid-19 ierobežošanas politiku un pielaidību pret nevakcinētiem ieslodzītajiem. Informācijas avots atzīmēja, ka, piemēram, atsevišķiem nevakcinētiem ieslodzītajiem ticis ļauts turpināt strādāt cietuma veikalos, tādējādi radot infekcijas izplatīšanās riskus.

Lielākās bažas ieslodzītajiem esot par karantīnas dēļ noteiktajiem tikšanās ierobežojumiem. Radinieki pauda neizpratni, kāpēc vakcinētiem ieslodzītajiem nevarētu turpināt nodrošināt ilgstošās tikšanās ar vakcinētiem radiniekiem, vajadzības gadījumā nodrošinot arī testēšanu pirms pašas tikšanās. "Te cilvēkiem sāk jukt ārā attiecības ieslodzījuma vietas attieksmes un bezdarbības dēļ," izteicās ieslodzītā radi.

Kopumā visās Latvijas ieslodzījuma vietās pašlaik ar Covid-19 ir inficēti 70 ieslodzītie. Rutīnas testēšanā ieslodzītajiem tiek veikti siekalu testi. Ja tiek atklāts, ka ieslodzītais ir Covid-19 pozitīvs, tad tiek veikts deguna un rīkles RNS tests.

Ieslodzītie ar Covid-19 infekciju bez simptomiem vai vieglu slimības gaitu tiek izolēti ieslodzījuma vietās atsevišķās karantīnas zonās. Savukārt uz Olaines cietumā Latvijas Cietumu slimnīcas izveidoto Covid-19 nodaļu tiek pārvesti ieslodzītie Covid-19 smagas, vidēji smagas saslimšanas gadījumā un ieslodzītie ar hroniskām slimībām, kā arī Latvijas Cietumu slimnīcā neatkarīgi no slimības gaitas un hroniskām slimībām atrodas Olaines cietumā konstatēti Covid-19 pozitīvi ieslodzītie. Šobrīd Latvijas Cietumu slimnīcā atrodas divi ar Covid-19 inficētie.

Vakcinācijas aptvere cietumos nodarbināto vidū ir 97,9%. Ieslodzīto vidū tā ir sasniegusi 66,3%. Ieslodzītajiem vakcinācija un arī revakcinācija ir brīvprātīga. Ieslodzītie lielākoties ir vakcinējušies ar "Janssen" vakcīnām. Rīgas Centrālcietumā ieslodzītajiem ir pieejamas vakcinācijas un revakcinācijas iespējas ar šo vakcīnu. Jāņem vērā, ka vakcīna neizslēdz iespēju inficēties, taču to samazina, kā arī pasargā cilvēkus no smagākas slimības gaitas.

IeVP vērsa uzmanību uz to, ka katru mēnesi vidēji 160 personas no ieslodzījuma vietām tiek atbrīvotas un arī tikpat uzņemtas, tāpēc vakcinācijas aptvere un arī revakcinācijas aptvere ieslodzīto vidū mainās ļoti lēni.

Lasi vēl

Komentāri (61)

  • 0
    Heinrich 03.12.2021, 14:12:44

    Vai par Lembergu būtu jāuztraucas vairāk,nekā par pārējiem 49 inficētajiem Centrālcietuma ieslodzītajiem?
    Es domāju,ka nē.

  • -6
    корумпант 06.12.2021, 08:37:06

    Atšķirība tā, ka pārējie ir izgājuši visas tiesu instances un nonākuši pie gala lēmuma. Kamēr Lembergu tur ieslodzījumā kamēr vēl lieta tiek izskatīta. Iedomājies, ka tu šodien piecelies un tevi ieliek cietumā, jo kādam ir aizdomas par tavu pārkāpumu. Lai gan tu apgalvo pretējo, tevi tur ieslodzītu kamēr tiesa pierādīs pretējo. Gribētu?

  • 0
    Vorwärts! 06.12.2021, 14:50:49

    >>корумпант
    Vai tiešām itin visi pārējie ir izgājuši visas tiesu instances?
    Neticu.Vienu,par piemēru ,nesen atveda no Spānijas un ievietoja Centrālcietumā,ja nu tas arī ir to inficēto skaitā?Tam arī piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.
    Nevajag lembergu taisīt baltu un pūkainu.

  • -31
    Lāsma Veckrāce 03.12.2021, 14:16:45

    Tātad "bordāntiesiskums" joprojām rullē. Nav nekādas aiztures ne Bordānam ar savu " domubiedru kompāniju" , ne Rīgas apgabaltiesai, atstājot spēkā iepriekšējo drošības līdzekli, neņemot vērā ne Lemberga veselības stāvokli,kā arī nesaņemot nepieciešamo medicīnisko aprūpi, pat vakcīnu.Ka tā ir klaja ņirgāšanās par ilggadējo Ventspils mēru un atbalstu viņam pauduši ļoti daudzi cilvēki visā Latvijā.Ventspilnieki vairākas reizes , nupat novembrī ari, vāca parakstus ar lūgumu tiesai mainīt esošo drošības līdzekli.Galvenais uzdevums-Lembergs cietumā ir izpildīts. Ierieba ne tikai mēram, Ventspilij, bet visai Latvijai. Tranzīts kōmā, tagad steigšus bīda Ostu likumu. Ar ATR kaut kas aizgāja kreizī vai Covids vainīgs, ja pārcēla uz 2029.Varbūt jābrauc uz Rīgu un jāprotestē par šādu attieksmi pret Lembergu??Toties visi pārējie "godīgie","svētie" un "paklausīgie"ar lielisku atmiņu apveltītie miljonāriņi, lai turpina pārskaitīt naktī zem deķa "godīgi" nopelnītos miljonus, t.sk. 90. gados.

  • -3
    Elviss22 03.12.2021, 15:22:27

    Kāpēc būtu jāmaina drošības līdzeklis? Īstenībā šis sods viņam ir daudz par maigu.

  • -1
    tiešām suns 03.12.2021, 14:52:23

    nu jauki lai iesūdz cietumu tiesā

  • 0
    Vpr 03.12.2021, 16:51:08

    https://www.youtube.com/watch?v=tBzWBuo04HA

  • -3
    Jānis Birznieks 976 03.12.2021, 16:59:06

    Lāsma Veckrāce
    Beidziet.
    Ne tur Bordāns, ne cietums.
    Kāpēc būtu jāmaina drošības līdzeklis? Īstenībā šis sods viņam ir daudz par maigu.
    Šodien dzirdēju interesantu sarunu starp sētniekiem.
    Kamēr zaglis sēž, ielas netīrītas

  • -1
    Skolotājs-4 03.12.2021, 17:25:21

    Viens tāds interesants teikums.Te daļa no tā:
    "...atbrīvojās komunisti un fašisti,”:
    Pirmkārt,kāds sakars te ar kādreizējās itāliešu partijas biedriem?
    "Fašists" kā lamuvārds tiek lietots galvenokārt krievu vidē.
    Otrkārt,un galvenokārt - pats cietumnieks taču ir komūnistu partijas funkcionārs.Un tādi nemēdz būt "bijušie".Tāpat kā čekisti.

  • -26
    Lāsma Veckrāce 03.12.2021, 17:30:50

    to Jānim Birzniekam- vai tad jūs nepamanījāt tiesas teikto, ka valstij un cilvēkiem Lembergs neko nav nozadzis? Vai neesat lasījis zināmu juristu un politologu izteikumus, ka pret Lembergu vērsta politiska izrēķināšanās, un ka tie antilemberga likumi, ko stūma iekšā Saeimā bija domāti vienam cilvēkam-Lembergam.Tas nav, ka sētnieks vai "viena tante teica".Varbūt esat jauns gados vai nesen šeit dzīvojat, bet es ļoti labi atceros, un mana mamma vēl labāk, kāda Ventspils bija un kāda ir kļuvusi Lemberga laikā.Vai nezinat arī to, kā Bordāns "audzināja " tiesnešus kopā ar Jurašu un deva mājienus kā pareizi jātiesā un , manuprāt, uzšķaudīja Tieslietu padomes maigajiem iebildumiem šai sakarā.90.gadi jau bija laiks, kad daudzi apsviedīgi cilvēki ar labu galvu uz pleciem, sākuma kapitālu, varbūt arī "pa blatu", likumiski apejot likumus, kļuva bagāti. Kurš to nedarītu, ja viss tas būtu? Man tā visa nav un arī biznesa Women ķēriens nav.Neskaužu. Mēs taču tik un tā otra naudu nevaram dabūt.

  • -3
    Cita ventspilniece. 03.12.2021, 18:09:08

    Pieķeršos vienam Jūsu rakstītam teikumam:
    "es ļoti labi atceros, un mana mamma vēl labāk, kāda Ventspils bija un kāda ir kļuvusi Lemberga laikā".
    Jautājums-ja Lemberga vietā būtu par izpildkomitejas,vēlāk domes priekšsēdētāju bijis kāds cits darbinieks,vai Ventspils būtu palikusi tāda,kāda bija,līdz mūsdienām,vai nekas netiktu darīts?
    Lemberga laikā pilsēta ir sakārtota,,tas tiesa,bet tikpat labi to būtu veicis kāds cits vadītājs.
    Un vēl-pārmērības,izskaistinājumi,izrādīšanās.Tas viss raksturīgs lembergisma periodam.
    Lembergam nebija mēra sajūtas,nemācēja apstāties.Tā,ūk.

  • 0
    Elviss22 03.12.2021, 18:55:58

    Kundzīt, aizbraucat uz Kuldīgu un paskatāties kā tā pilsēta ir sakopta, bez ostas un dzelzceļa naudām.

  • 0
    Ina Fominova 04.12.2021, 20:34:37

    Nevis neko nav nozadzis, bet infantila sistema nav spejusi pieradit ( varbut, nav gribejusi, jo ... nu, izdomajiet, kapec negribetu pieradit visiem zinamo, un kas butu tie, kas negribetu pieradit ), pie tam, pats Lembergs ir darijis visu iespejamo, lai lietas vilktu garuma, ta panakot noilgumu. Jabrinas, ka si lieta ir iztiesata, bet vel gadiem vilksies apelacijas, parsudzesanas utt.

  • -1
    Īlons 03.12.2021, 17:58:28

    Kungam bija iespēja arī nebūt, aiz žoga. Ja 20 gadus atpakaļ būtu bijis likumpaklausīgs pilsonis.

  • 0
    Spīdola 03.12.2021, 22:33:34

    Cietumā nonāk par pārkāpumiem pret likumu un nekā savādāk. Kas attiecas uz vakcīnu, Lembergs esot vakcinēts, kā mūs informēja šodien tv. Tā kā turpmākais “dieva rokā”, filozofiski ņemot.

  • 0
    Vadims Kevrelis 04.12.2021, 09:40:26

    Man jautājums Lāsmai, lūdzu izskaidrojiet kā ''likumiski var APIET likumu''.

  • -15
    Janis Zvejnieks 04.12.2021, 12:54:40

    Gaidisim turpinajumu.Nopirktie mediji iesava sev kaja un talak bus jalec uz vienas.Mediji saka;potejies un nesaslimsi.Izradas ne,potetais saslimis.Aivars ta potets.Un talak bus jalec uz vienas kajas :)))Ja nu Aivars smagi saks slimot(kautvai citas kaites ari dos savu zinu)vai ari aizies pa skuju taku.Jaraksta bus,pie visa vainigs covids.A ka var potetais smagi slimot,vai nomirt ?Un otrkart.Ka tas smovids vispar vareja tai kurki tikt ieksa ?Zala zona,viss apkalpojusais personals ta nospricets,dezinfikcijas pasakumi tacu ari notiekas.Un Aivara gadijuma,ta nevar teikt,ka sertifikatu nopircis.Raznesjot vas pux i prax :)))

  • -3
    Ina Fominova 04.12.2021, 20:47:47

    Nevis nesaslimsi, bet bus mazak iespeju saslimt, bet ja saslimsi, tad slimosi vieglak. Nekur nav rakstits, ka Lembergs ir smagi slims. Vienkrasi, tas aksts spele kartejo sava tejatera celienu, un vina fani velk zelabu vaimanas.

  • -20
    Lāsma Veckrāce 04.12.2021, 13:30:06

    Vadim, vai jūs neesat dzirdējis, varbūt izjutis kāds no jūsu paziņām, ka likumdošana 90.gados bija nesakārtota, ko manīgi ļaudis arī izmantoja, lai nevar piesieties.Esmu vairkākārt lasījusi presē, ka tanī laikā daudzi kļuva miljonāri, kurus Lembergs " iecēla saulītē". Atceros atceros, šķiet 2000. vai 2002.gadā žurnālā "Privātā Dzīve" un nemaz tik sen atpakaļ kādā intervijā Kokaļa lielīšanos, ka naudu stiepis ar koferiem un ne to vien. Dievs ar viņiem. Tikai smieklīgi, ka šie jaunceptie miljonāri pēc gandrīz 20 gadiem , putrodami faktus, pēkšņi "atcerējās" vai kāds piespieda atcerēties, ka Lembergs nozadzis kādus piecus latus.Izskatījās, ka paši mazgājās balti, bet Lembergs lai sēž.Kas notiek tagad? Politiski izrēķinās, ja vēl tup pie Saeimas siles, politiski nevēlamu personu, kas lec valdībai acīs.29.11.lasīju NRA interviju ar AT šefu A.Strupišu. Šai sakarā tika minēts, ka šogad aptaujā 71% tiesnešu pateica, ka tieslietu ministrs tiesu sistēmas neatkarību ietekmē negatīvi

  • -1
    Ina Fominova 04.12.2021, 20:45:38

    Vienkarsi soks, ka var aizstavet zagli, un, iespejams, ne tikai zagli un krapnieku. Jo vairak, ja zinam, ka Lembergs ir stavejis pie daudzu likumu radisanas, tam bijusi pasam savi Saeimas stipendiati, kuri, lai Jums top zinams, ir likumdeveji. Ja, piekritu, ka jasez visiem Lemberga klikes dalibniekiem - Stepanovam, Kokalim, Skokam un visiem parejiem, kuri piedalijas noziedziga valsts uznemumu nozagsana. Bet Jus nevariet noliegt , ka Lembergs bija galvenais, jo bija sis pilsetas mers, kam visa ta ostas u.c. nozagsana bija janovers. Tatad, likumsakarigi, ka vinu iesedinaja pirmo. Un es joprojam ceru, ka pienaks karta ari parejiem.
    Par sakartoto pilsetu - ja, pilseta ir sakartota, bet, pirmkart, ta ir daudz par daudz parpuskota, lai tikai butu visvisvis, bet patiesiba nav jaunu pasvaldibas namu , pilsetniekiem uzlikts piespeidu pienakums tirit pilsetas ielas, gravjus, utt., otrkart, loti daudzas Latvijas pilsetas ar daudz mazakiem ienakumiem ARI IR SAKARTOTAS.

  • -1
    Vadims Kevrelis 04.12.2021, 14:37:19

    Lāsma, tas ka Jūsu pieminētos gados likumdošana bija ''nesakārtota'' tas jau nevar būt par pamatu viņu (likumu) pārkāpt, savukārt Aivaram būtu pieticis ar Domes un Brīvostas algām.

  • 0
    Cita ventspilniece. 04.12.2021, 15:19:19

    https://www.tvnet.lv/7400774/ar-covid-19-inficetais-lembergs-parvests-uz-cietumu-slimnicu-olaine/comments

  • -19
    Lāsma Veckrāce 04.12.2021, 16:14:33

    Citai ventspilniecei -pirms Lemberga bija daudzi priekšsēdētāji un to vietnieki, kaut vai Pecholcs, Marnauza,Odnoraļenko, Molotanovs u.c. Visnotaļ labi cilvēki bijuši,bet bez vērā ņemamas iniciatīvas, skatījuma tālākā nākotnē, kāda Ventspils būs pēc 10, 20 un vairāk gadiem.Tādi apgriezieni, burtiski cīņa par ES fondu naudu Ventspilij, trakais prasīgums pēc augstas darba kvalitātes ir tieši Lemberga dabā. Es strādāju privātfirmā, bet draudzene pašvaldībā, tāpēc zinu.Atceros kālija putekļu nokaltētus kokus ,daudzviet izrakņātas tranšejas ielu vietā.Olimpiskais čempions arī esot trenējies šķūnī.Atceraties, kas bija Lielā lauma vietā? Man nav ko uzskaitīt, pati redzat, kas pārveidots, būvēts no jauna, lai visa vecuma ventiņi var atpūsties, sportot.Mazuļiem un senioriem vispār zaļā iela.Tiek uzklausīti iedzīvotāju priekšlikumi, kas tīk, kas nē.Sakārto infrastruktūru, lai nāk iekšā investori un cilvēkiem būtu darbs.Cilvēki brauc un priecājas par mūsu pilsētu.Es vērtēju cilvēkus pēc darba .

  • -1
    Heinrich 04.12.2021, 17:25:49

    Kas par daudz,tas par skādi.No smukās pilsētas skata paēdis nebūsi.
    Bezmaksas zupas bļodiņu arī kurš katrs nesaņem,tikai caur soc.nodaļu,kaut pilsēta varētu atļauties finansēt bezmaksas paikas izdalīšanu visiem,kam vajadzīgs,tāpat,kā to dara tik daudz kritizētajā Rīgā...

  • -2
    Ina Fominova 04.12.2021, 20:51:39

    Un tik tiesam, Lembergam bija traka kare un lidz ar to cina par ES naudu, bet tai nav nekada sakara ar Ventspils iedzivotajiem, jo, diemzel, diezgan daudz no Eiropas naudas ir izlietots projektiem-vanckariem. To nu Jus nevariet noliegt.

  • -2
    Spīdola 05.12.2021, 12:45:58

    Visi uzskaitītie Lemberga priekšgājēji- Pecholcs, Marnauza... valdīja PSRS laikā, tā kā salīdzināt viņu darbošanos un iespējas ir vismaz nekorekti. Tā ir demagoģija, kas lembergistiem ir ierasti. Atjaunotā LR Ventspils priekšgalā ir bijis tikai viens Lembergs un to, kā viņš par sevi ir parūpējies, redzams no visa uzskaitītā tiesas materiālā. Miljoni, neaptverams īpašumu daudzums...Tas, kas šim šobrīd piespriests, ir nieks salīdzinājumā ar nodarīto.

  • -16
    Janis Zvejnieks 04.12.2021, 16:57:16

    Opsa !Nu redz ka tie medij melo. cits ventspilniecs posts. tvnets rakst;vakcinacija neizsledz iespeju inficeties,tacu ta samazina,ka ari pasarga cilvekus no smagakas slimibas gaitas. Un tani pasa bridi raksta,ka ar vieglu slimibas gaitu cilveki paliek turpat kurki,bet jau smagak slimos parved uz Olaini.Tatad sanak,ka si vakcina nenoka nepasarga,pat no smagas saslimsanas.

  • -1
    reku 04.12.2021, 18:51:36

    Te viena nianse - lembergs saņēmis "Janssen" vakcīnu - vienas devas - ko parasti potē bomžiem,cietumniekiem u.c. zemākām kategorijām.
    Tagad vajagot to nostiprināt ar vēl vienu poti,tamdēļ arī viņa līdzskrējēji sacēluši jezgu.

  • -16
    Janis Zvejnieks 04.12.2021, 17:10:29

    Nupat, tris nedelas atpakal,sakeru sito strunta gripu no vakcineta darba kolega.Iznemot temperaturu 36.6 no rita,vakarpuse 37.6 ka ari smarzas(mazmajina gaisa atsvaidzinatajs ieekonomejas ) un garsas zudumu(ja aizsietu acis,varetu sud uz pulka ari pameginat :)))nekas smagaks ari nebija.No zalem lietoju ,3 reiz diena aspirinu un paracetamolu. Smekis ir atgriezies un nuxs ari.

  • -3
    Ina Fominova 04.12.2021, 20:54:36

    Nu, tad Jums ir paveicies, tapec velti neplurkstiet, jo citiem ir bijis savadak un smagak, jo nakama reize Jums ari var but savadaka un smagaka. Diemzel, ari izslimosana Jus tiesi tapat no iespejas saslimt velreiz nepasargas.

  • -3
    Klementīne 04.12.2021, 21:13:03

    Jāni es tevi nesaprotu , tev ārzemēs širmis veras ciet. Es par tevi biju savādākas domas. Tu ko tik šausmīgi aizstāvi to Hūti ko?

  • -14
    Janis Zvejnieks 04.12.2021, 21:33:40

    Fominovs kundze,jus varat dot garantiju rakstiska veida ar savu parakstu,lai pec tam jus varetu saukt pie atbildibas,ka sapotets cilveks neslimos smagi un nenonaks slimnica.Ja nevarat,tad no jusu puses ir tira plukskesana.Un to, vai parslimojis slimos atkal,vai ari ne.Laiks radis. Bet to,ka no sim vakcinam nav nekada labuma,laiks jau ir pieradijis.Saslimt var ,un ari saslimt smagi,un pat nomirt.Parnesat var? Var.Un tagat siem vakcinetajiem vajag balstvakcinas,jo tas nenostradaja.Un pec tam balsvakcinam vajadzes balst balst vakcinas?Sakiet kas tad tas par vakcinam ?

  • -5
    Ina Fominova 05.12.2021, 00:48:51

    Kadu parakstu Jums arsti ir devusi, kad jaundzimusos tulit pec piedzimsanas vakcine pret tuberkulozi ? Kadus parakstus, kad vakcine pret poliomelitu, bakam ? Ikviens no mums, musu berniem un mazberniem iziet cauri vakcinacijas kursam. Tikai tada veida ir uzveiktas bakas, poliomelits, ari tuberkuloze, jo sodien no tas cilveki nemirst stripam, ka tas bija senak. Ari pret gripu cilveki vakcinejas ik gadus. Un ik gadus gripas vakcinu rada no jauna.
    Man nav ne par ko japarakstas. Mana gimene ir vakcinejusies, un mana meita, kura strada hospitali, pagajusa gada aprili saslima ar covid-19, bet sogad, kad nodala bija 16 covid-19 pacientu, vina pec pilnas vakcinacijas un booster vakcinas, nesaslima. Ari man ir pilna vakcinacija + booster vakcina, un, kad mana mazmeita inficejas ar covid-19, es neinficejos, kaut ari mes dzivojam viena maja, izmantojam vienu vannasistabu, virtuvi un viesistabu. Es nespiezu Jus vakcineties, ta ir Jusu izvele, bet nerakstiet mulkibas un neiespaidojiet citus.

  • -17
    Lāsma Veckrāce 04.12.2021, 21:33:51

    Jā, no 26 pašvaldībām tieši Ventspils dabūja visvairāk naudas, pateicoties. Lemberga vadītās prasmīgās un aktīvās komandas darbam.Zinām jau, ka lai dabūtu tos 85% ES naudas, pašvaldībai vajadzēja būt nepieciešamajiem 15%..Cik atceros, tad Tehnikumam tika sākumā dota summa, kas bija stipri maz.Pateicoties lielai neatlaidībai,dabūja, sanāca ap 11 miljoniem.Mums taču daudz kas uzcelts, kur ar lieliem pūliņiem "izsista" nauda ventspilniekiem.Kas no tā personīgi Lembergam vajadzīgs? Ar savu naudu viņš varētu vaļāties siltzemju smiltiņās vai dzīvot ārzemēs kā piem.Krištopans un citi miljonāri, nevis kalt plānus un funktierēt, ko jaunu ventiņiem noderīgu uzbūvēt vai atbalstīt, nevis tekoši klausīties rupjības un pārmetumus no tiem, kuri, pieļauju, nav pacēluši ne papīrīti uz ielas vai snieguši palīdzību.Nekļūdās tas, kas neko nedara.Šī "klibā" valdība ar Bordānu priekšgalā darīja visu, lai novāktu no politiskās skatuves Lembergu . Iepriekšējā Domes sasaukuma opozīcija
    atkal sūdzējās

  • -2
    Ina Fominova 05.12.2021, 00:50:49

    Jus aizmirsat pieskaitit naudu, ko pilseta sanema no ostas. Kamer ta nepargaja klikes ipasuma un neizbeidzas. Ofsori jau pilsetai vairs neko nedeva.

  • -1
    yolo 05.12.2021, 08:34:15

    Ja es pa naktīm zogu, bet pa dienàm priekšzîmīgi daru savu darbu, sanāk, ka es neskaitos noziedznieks pēc Lāsmas aprobeźotās loģikas? Tik ilgi šajā farsā dzîvojuši, ka nespèj loģiski vairs padomāt…

  • -1
    Spīdola 06.12.2021, 06:06:49

    "..varētu vaļāties siltzemju smiltiņās...." Šī tēma jau ir ar bārdu, Lāsmiņ. Un kas viņu tur siltzemju smiltiņās pamanītu? Kuru viņš tur komandētu? Pludmales glābēju? Kuri no viņa tajās smiltiņās baidītos? Neviens.
    Šim tipāžam, lai varētu dzīvot, ir vajadzīga Ventspils dome ar visu komplektu. Bez tās nebūtu 350 miljoni, 1000 īpašumi un galvenais- VARAS GARŠA.

  • -3
    Marta P 06.12.2021, 17:13:56

    Vai kādam ir šaubas, ka pēdējo 30 gadu laikā Ventspils ir burtiski uzplaukusi? Nē!
    Un tas sakrīt ar laiku, kad Ventspili vadīja Lembergs, vai ne tā?
    Tā ir tik pat būtiski un viegli manāma sakritība, kā ostu bojāeja Rīgā un Ventspilī kopš laika, kad to pārvaldību pārņēma valsts.
    Protams, šeit var izdomāt visu ko, dažādas sazvērestības teorijas un visu kas labs, teikt ka tā sakritība, un visu ,kas slikts, ka vainīgs Lembergs, bet kaut nedaudz paskatoties uz faktiem ir redzams, ka Lembergs ir strādājis daudz un smagi, lai Ventspils attīstītos un valsts šobrīd to visu, nezinu gan vai strādājot smagi vai vieglu roku, bet putina ārā.

  • -15
    Janis Zvejnieks 04.12.2021, 21:38:31

    Soole.Es jau nerunaju par Aivara aizstavibu.Izlasi uzmanigak.Rakstits ir ar sarkasmu par visu sito smovid aferu.Mediji pasi nonak savam sacitam pretrunas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: