Ventspils bibliotēka saņēmusi apjomīgu grāmatu sūtījumu no vērtīgo grāmatu iepirkuma, kas paredzēts visām Latvijas bibliotēkām.

Šogad tiek turpināts iepriekšējā gadā aizsāktais valdības atbalsta mehānisms krīzes skartajai grāmatniecības nozarei, kuras apgrozījums pandēmijas laikā noteikto darbības ierobežojumu dēļ ir būtiski krities, līdztekus ietekmējot arī jaunizdevumu skaitu. Atbalsta mehānisms izpaužas kā pēdējos gados iznākušo vērtīgo grāmatu iepirkums visām Latvijas publiskajā bibliotēkām, vienlaikus pastarpinātu atbalstu sniedzot arī grāmatu autoriem un ilustratoriem.

Šo grāmatu iepirkumu visām 770 Latvijas publiskajām bibliotēkām administrē Latvijas Nacionālā bibliotēka, kas sadarbībā ar bibliotēku, literatūras un grāmatizdevēju jomas ekspertiem sagatavoja iepērkamo grāmatu sarakstu. Tajā tika iekļauta 601 grāmata no 47 izdevējiem – kopumā 215 857 eksemplāru. 69% šo grāmatu ir latviešu oriģinālliteratūra, bet pārējie – tulkojumi.

Ventspils bibliotēkā no šī iepirkuma saņemts 671 grāmatas eksemplārs (353 grāmatu nosaukumi) 6591 EUR vērtībā. Grāmatas tiks  sadalītas 17 publiskajām Ventspils pilsētas un Ventspils novada bibliotēkām, lai jau drīzumā sāktu savu ceļu pie lasītājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: