Ventas Balss ir sarūpējusi vairākus pozitīvus jaunumus, kas Ventiņu padarīs aktuālāku, ērtāk abonējamu un lētāk saņemamu. Būs arī e-avīze.

Mūsu lasītāji jau aktīvi izmanto no oktobra piedāvāto iespēju Ventiņu abonēt arī Ventas Balss redakcijā. «Daudzi labprāt to dara, jo tas ir ļoti ērti. Reklāmas un sludinājumu nodaļas meitenes aizpildīs kvītis, aprunāsies, izstāstīs par visiem jaunumiem. Tā ir ļoti mīļa tradīcija, kas nu pēc vairākiem gadiem ir atjaunota,» stāsta SIA Ventas Balss valdes locekle Ilze Meiere. Kāda mūsu lasītāja izrēķinājusi, ka laikraksta abonements tādējādi pat sanākot lētāks, jo izpaliek visai lielā komisijas maksa, kas par abonēšanas pakalpojumu būtu jāmaksā pasta nodaļā.

Arī Reklāmas un sludinājumu nodaļas darbiniece Madara Zaļuma stāsta, ka lasītāji šo iespēju ļoti novērtē. Klienti ir priecīgi, ka, abonējot avīzi redakcijā, viņiem nav jāstāv rindā pie pasta un nav jāsalst ārā uz ielas. Redakcijā rindu nav. Un lasītājiem patīk veidot saikni ar Ventiņu, klātienē izrunājot visus jautājumus vai vienkārši papļāpājot. Turklāt ar šo nedēļu klientu ērtībai ir ieviests maksājumu karšu norēķinu terminālis. Ja nu kāds nav paņēmis skaidru naudu, viņam vairs nav jādodas uz bankomātu, lai to izņemtu. Zaļuma atklāj, ka šobrīd daudzi laikraksta abonementu izvēlas kā dāvanu Jaunajā gadā saviem vecvecākiem vai citiem tuviniekiem.

Bet no janvāra tiks atjaunota iespēja laikrakstu saņemt redakcijā uz vietas. Meiere klāsta, ka jau drīzumā lasītāji varēs abonēt avīzi par lētāku cenu, nemaksājot par avīzes piegādes pakalpojumu uz savu pastkasti. Viņi avīzi varēs paši izņemt redakcijā. Šāda iespēja bijusi arī pirms daudziem gadiem un īpaši iecienīta bija pensionāru vidū, jo tas ļāva viņiem ietaupīt.

Meiere informē arī par sen gaidītu jaunumu visiem tiem Ventspils ziņu cienītājiem, kuri avīzi vēlas izlasīt internetā. E-avīze būs pieejama jau šā gada izskaņā, kad interesentiem būs iespēja bez maksas to iepazīt, bet jau no janvāra e-avīzi varēs abonēt. Tas īpaši saistoši būs arī tiem ventspilniekiem, kuri dzīvo ārzemēs, taču vēlas saglabāt saikni ar savu dzimto pilsētu un būt lietas kursā par notikumiem Ventspilī. Pasūtīt avīzi uz ārzemēm ir dārgi, turklāt ilgās piegādes dēļ daļa no ziņām vairs nav aktuālas. Tagad e-avīzes abonētājiem būs iespēja izlasīt avīzi pirmajiem, jo uzreiz pēc pusnakts e-avīzi varēs atvērt un izlasīt svaigākās ziņas.

Laikraksta galvenais redaktors Pēteris Neimanis cer, ka nākamajā gadā dzīve atgriezīsies normālā ritmā un avīzes saturs vairs nebūs jāveido mākslīgi, jo pandēmijas dēļ pilsētā notikumu ir daudz mazāk. Proti, vairs nedominēs ar pandēmiju saistītas ziņas, bet būs arī pasākumi, notikumi, viesu vizītes un interesanti stāsti. «Esam pēc tā noilgojušies,» atzīst Neimanis. Viņš atklāj, ka redakcijā notiek darbs pie avīzes satura atsvaidzināšanas, jaunu tēmu meklēšanas un piemirstu tēmu atjaunošanas. Ir dažādas idejas, un daudzas no tām noteikti tiks īstenotas. Neimanis aicina aktīviem būt arī lasītājiem, nākot klajā ar saviem stāstiem un atklājumiem. «Ir iespējams izveidot tēmu Ventas Balss portāla forumā, piezvanīt uz Hallo! rubriku vai vienkārši uzrakstīt vēstuli. Mēs ļoti labprāt uzklausām lasītāju stāstus, viedokļus, kā arī ierosinājumus – kas viņus interesē, ko viņi vēlas lasīt un uzzināt,» aicina redaktors. Viņš atzīst, ka uzturēt papīra avīzes formātu mūsdienās ir liels izaicinājums, jo arvien vairāk iedzīvotāju jaunumus izvēlas lasīt internetā: «Taču mēs nemetīsim plinti krūmos un centīsimies piesaistīt arvien jaunus lasītājus.»

Jāatgādina, ka vēl tikai līdz 30. novembrim laikrakstu var abonēt par veco cenu, bet ar decembri abonēšanas cena nedaudz paaugstināsies.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -10
    Soross 29.11.2021, 12:22:53

    Lieliski! Beidzot! Varēšu pasūtīt VB elektroniski un lasīt no Ņujorkas! ;)

  • -4
    Skuja ,Vilis 29.11.2021, 15:02:09

    Varbūt vēl vajadzēs ivritā un jidišā tulkot priekš ungāržīdiem?

  • -3
    Barons (Freiherr) 29.11.2021, 15:51:09

    To Elektrōnisk Avīz var but būs vien fein būšan.
    Tig es grib zinat,vai komentieret tur bus iespējam?
    Es ir gatav pemaksat par tād iespēj,le zinat.Aber le varet viss,sludinajum un Nekrolōg ar komentieret par dubultig samaks.

  • 0
    Cita ventspilniece. 01.12.2021, 16:30:33

    Ventas Balsij
    Kāda varētu būt abonēšanas cena topošajai elektroniskajai avīzei?
    Atkrīt papīra cena,drukāšanas un piegādes izdevumi,tātad vajadzētu būt gan lētāk?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: