Aizvadīto astoņu gadu laikā, kopš Ventspils pašvaldība uzsāka atļauju izsniegšanu lielgabarīta un smagsvara pārvadājumiem, šogad ir pārspēts visu laiku lielākais rekords izsniegto atļauju skaita ziņā.

Kopš uzsākot apjomīga projekta ''Alternatīva tranzītmaršruta izveide TEN-T tīklam Ventspilī'' īstenošanu, Ventspilī ik gadu teju dubultojas tranzītkravu pārvadājumu skaits. Lai gan visā pasaulē pandēmijas dēļ gandrīz divus gadus ir krīzes situācija tranzītkravu pārvadājumos un loģistikā, Ventspilī lielgabarīta un smagsvara pārvadājumu izsniegto atļauju skaits ir ievērojami pieaudzis – ja 2020. gadā tika izsniegtas 418 atļaujas, tad šogad līdz oktobra mēnesim ir izsniegtas jau 502 atļaujas, kas ir rekordliels skaits līdz šim.

Salīdzinoši 2019. gadā tika izsniegtas vien 289 atļaujas lielgabarīta un smagsvara transportlīdzekļiem. Tas pierāda, ka projekta īstenošana ir ievērojami palielinājusi tranzītkravu pārvadājumus caur Ventspils ostu.

Komunālā pārvalde katru darba dienu izsniedz vairākas atļaujas lielgabarīta un smagsvara transportlīdzekļiem vienai nedalāmas kravas pārvadāšanas reizei, noteiktos maršrutos pilsētas teritorijā.

Lai netraucētu pilsētas satiksmi, šādi pārvadājumi ierasti tiek veikti laika posmā no plkst. 19 vakarā līdz plkst. 6 rītā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Soross 29.10.2021, 11:54:19

    Vajag papildināt ziņu: "Kopš uzsākot apjomīga projekta ''Alternatīva tranzītmaršruta izveide TEN-T tīklam Ventspilī'' īstenošanu, Ventspilī ik gadu teju dubultojas tranzītkravu pārvadājumu skaits." -- dubultojas ne jau tranzītkravas kopumā, kur iet uz leju, bet vismaz šādas lielgabarīta un nestandarta kravas, vai ne?

  • -1
    Marta P 29.10.2021, 15:06:28

    Jā, nav noslēpums, ka kopš brīža, kad Ventspils ostu apsaimnieko valsts - kravu apjoms krīt ne tikai statistikas datos, bet acīm redzami to katrs ventspilnieks var pamanīt, jo kuģi mums no ikdienas kļuvuši par tādu priecīgu pārsteigumu! Un vai tā sakritība, ka tieši tā pat notiek Rīgā, kur arī ostu apsaimnieko valsts? Visur citur, kur ostas tiek apsaimniekotas ar pašvaldības līdzdalību - kaut kā iet labāk..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: