Ārkārtējās situācijas laikā Covid-19 sasirgušo kontaktpersonām arī gadījumā, ja tās ir vakcinētas, ir jāievēro karantīna, pavēstīja Veselības ministrijas Vides veselības nodaļas vadītāja Jana Feldmane.

Līdz šim šādā gadījumā vakcinētajām inficēto kontaktpersonām bija septiņu dienu laikā jāveic Covid-19 tests simptomu gadījumā.

Feldmane uzsvēra, ka tas attiecināms tieši uz cilvēkiem, kas bijuši kontaktā ar inficētu personu. "Ja ģimenē ir kontaktpersona, piemēram, ir bērns, kurš izglītības iestādē kontaktējies ar citu inficēto, tad, protams, vecākiem mājas karantīna nav jāievēro - tikai pēc kontakta ar inficētu cilvēku," skaidroja Feldmane.

Kontaktpersona Covid-19 gadījumā ir persona, kurai ir bijis viens vai vairāki no šādiem augsta inficēšanās riska kontaktiem - tiešs kontakts ar Covid-19 inficētu personu divu metru attālumā ilgāk par 15 minūtēm 24 stundu laikā (tostarp atkārtoti kontakti, kas summāri ilgst vairāk par 15 minūtēm), fizisks kontakts ar Covid-19 inficētu personu (piemēram, rokasspiediens), tieša saskare ar Covid-19 inficētas personas izdalījumiem (piemēram, personai klepojot), atrašanās slēgtā vidē (piemēram, mājsaimniecībā, klasē, sanāksmju zāle vai slimnīcas uzgaidāmā telpa) vai braukšana kopā ar Covid-19 inficētu personu ilgāk par 15 minūtēm vienā transportlīdzeklī.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -12
    qwerty 22.10.2021, 10:29:49

    Ar šo tad arī pierādās ,ka vakcinētie ir tik pat lieliski vīrusa nēsātāji kā nevakcinētie! Kas tad vakcīna ir? Tā ir katra individuāla aizsardzība vai līdzeklis atvieglotai slimošanai.Viss. Nekādu pūļa imunitāti vakcinācija nedod,tikai individuālo.

  • -6
    Covid 19-24.ventspils.lv 22.10.2021, 13:38:02

    Tieši par katra paša individuālo aizsardzību vajadzētu domāt!
    Papildus vakcīnai derētu iegādāties kādus nopietnākus aizsarglīdzekļus par plaši izmantotām lupatu maskām!
    Vai nu 3M respiratorus ar filtriem vai,kam iespēja,pilnās sejas maskas.Arī gāzmaskas GP-5 būtu noderīgas ,kaut neērtākas lietošanā.

  • -1
    Pipars 25.10.2021, 03:16:15

    99% pasaules bagātību pieder mazāk ka 1% iedzīvotāju. Tie ir gudri un ietekmīgi ļaudis - Pasaules Varenie. Viņiem ir ļoti liela ietekme uz visiem procesiem, kas notiek uz planētas, ekonomiku un politiku. Diemžēl mūsu planētai draud ekologiskā katastrofa un iemesls tam ir klimata izmaiņas, ko izraisa pārāk liels iedzīvotāju skaits uz planētas. Ir strauji jāsamazina rūpniecības, transporta, pārtikas ražošanas un enerģētikas apjomi - tikai tas var novērst globālo sasilšanu, kas novedīs pie planētas bojāejas. Pasaules varenie nevēlas mirt un zaudēt savas bagātības un ietekmi. Visaptveroša kara gadījumā planēta kļūtu nederīga dzīvošanai, tāpēc vienīgais risinājums ir samazināt cilvēku skaitu tādā veidā, lai planētas ekosistēma netiktu iznīcinata. Optimālākais risinājums iedzīvotāju skaita samazināšanai ir cilvēku pašiznīcināšanās. Kā to panākt? Atbilde ir - vīruss.

  • -1
    Pipars 25.10.2021, 03:17:58

    Šobrīd tiek veikta izpēte, lai noteiktu vīrusa izplatīšanās apmērus, ātrumu un iedarbību uz ekosistēmu. Kad tas ir uzzināts, un, ja iegūtie dati atbilst vēlamajiem, tad var radīt jaunu un daudz efektīvāku vīrusu, ar kura palīdzību var sasniegt mērķi - samazināt iedzīvotāju skaitu. Viens miljards, saukts arī par 'Zelta miljardu', ir tas iedzīvotāju skaits, kas neradītu būtisku ietekmi uz planētas ekosistēmu.
    Šobrīd ir jau iegūts pietiekami daudz informācijas, lai izdarītu secinājumus, proti - Covid-19 vīruss izplatās pa visu pasauli, cilvēki to veiksmīgi nodod cits citam, planētas ekosistēma ar vīrusa klātbutni netiek ietekmēta, līdz ar to vīruss sevi ir pierādījis kā iedarbīgu līdzekli. Uz mūsu planētas šobrīd ir 7.7 miljardi iedzīvotāju, no kuriem 6.8 miljardi ir vakcinēti pret Covid-19. Tātad 1 miljards cilvēku ir bez vakcīnas, un, domājams, arī paliks ar nemodificētu imūnsistēmu.

  • -1
    Pipars 25.10.2021, 03:18:50

    Ja nākotnē tiks radīts jauns vīruss, kura iedarbība balstītos uz reakciju ar proteīnu ķēdēm, kuras cilvēka organismam pievieno Covid-19 vakcīna, tad tas būtu ļoti precīzs veids, kā samazināt pasaules iedzīvotaju skaitu līdz 'Zelta miljardam'. Ja Covid-19 vīrusu var uzskatīt par izmēģinājuma līdzekli, tad nākamajam vīrusam ir jābūt absolūti nāvējošam, taču tikai reaģējot ar Covid-19 vakcīnas pievienoto olbaltumvielu ķēdi. Tas būtu ļoti ātrs, iedarbīgs un precīzs līdzeklis mērķa sasniegšanai - planētas bojāejas novēršanai.

    P.S. Viss iepriekšminētais ir fantāzija. Jebkura škietama līdzība ar reāliem notikumiem ir tikai nejauša sakritība.

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 25.10.2021, 07:38:15

    Ķīnīzeriem pašiem tas vīruss paspruka?
    Var jau būt,var jau būt...
    Vairāk gan izskatās pēc kādas no pasaules ļaunākajām valstīm-Izraēlas, Krievijas vai ASV.Tas gan mans personiskais viedoklis.

  • -1
    Skolotājs-4 25.10.2021, 08:09:03

    https://tautastribunals.eu/?p=61097

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: