Valdība nolēmusi par trīs miljoniem latu samazināt subsīdijas sabiedriskā transporta pārvadājumiem, kam var sekot biļešu cenu paaugstināšana vai maršrutu skaita samazināšana.

Tagad Satiksmes ministrijai būs jālemj, kuriem pārvadājumu veidiem līdzekļus samazināt. Ventspils Reiss valdes priekšsēdētājs Artūrs Lieģis uzsver, ka sarkanā līnija jau šobrīd ir sasniegta un uzņēmums jau tagad pilda sociālās funkcijas, nevis nodarbojas ar biznesu, kā tam vajadzētu būt. Skaidrs, ka ieņēmumus palielināt vairs nav iespējams, tādēļ būs noteikti jāveic maršrutu skaita samazināšana, no kā cietīs pasažieri.

 

Lieģis ir kategoriski pret biļešu cenu paaugstināšanu, turklāt tas nekad nav devis gaidīto ieguvumu. Iespējams, tiks skartas atvieglojumu saņēmēju kategoriju intereses. Taču to risinās pārvadājumu pasūtītāji. Lieģis atklāj, ka pārvadātāji noteikti vēl cīnīsies par pasažieriem, saviem darbiniekiem un savu ministru, jo valdība šo lēmumu nekorekti pieņēma, satiksmes ministram Uldim Augulim atrodoties ārpus Latvijas.

 

Vairāk lasiet sestdienas laikrakstā Ventas Balss!



Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: