«Tas nav šīsdienas sanāksmes jautājums, lūdzu, nekavēsim laiku,» šāda un līdzīgas frāzes sanāksmē, kurā bija paredzēts apspriest Vārves pagasta teritorijas plānojuma grozījumus, tika atkārtota vairākkārt.

Vārves pagasta teritorijas plānojuma grozījumu pilnveidotās gala redakcijas sabiedriskās apspriešanas sapulci apmeklēja tikai divi Vārves pagasta iedzīvotāji, neskaitot amatpersonas. Plānojuma grozījumu izstrādātāju pārstāvis Kaspars Rasa klātesošos īsi iepazīstināja ar izmaiņām, kas iestrādātas pilnveidotajā redakcijā, un tās saistītas ar Ventspils lidlauka ietekmes zonu.

Ja iepriekšējā redakcijā norādīta tikai atsauce uz likumu par aviāciju, tad apspriežamajā dokumentā gan grafiskajā daļā, gan teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos prasības precizētas – iezīmēta atsevišķa teritorija, kas paredzēta tām darbībām, ko nosaka Ventspils lidostas ģenerālplāns, precizēta aizsargjosla ap radionavigācijas antenu, kā arī noteikti augstuma ierobežojumi konkrētā teritorijā.

Gunārs Maliņš, kura īpašums Klajumi atrodas blakus lidostas interešu zonai, apspriedei bija labi gatavojies – sanāksmē viņš citēja dažādās sanāksmēs izskanējušus amatpersonu izteikumus, minēja vairākas publikācijas presē un centās pierādīt, ka lidostas attīstībai nav nākotnes. Viņaprāt, laikā, kad valstij ir grūti atrast līdzekļus vitāli svarīgām lietām, ir neprāts guldīt līdzekļus lidostā, kas nespēj sevi atpelnīt.

Lielākā daļa Maliņa jautājumu bija adresēti nevis Ventspils novada domei, kas ir atbildīga par Vārves pagasta teritorijas grozījumu izstrādi, bet Ventspils pilsētas domei. Tās pārstāvis, Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas vadītājs Māris Bože, centās atbildēt uz daļu jautājumu, kaut arī daudzi no tiem nebija tieši saistīti ar apspriežamo dokumentu. Vairākkārt Maliņš tika mudināts pievērsties dokumentam un neiztirzāt aviācijas vēsturi un  lidostas biznesa izdevīgumu.   

Pēc novada domes priekšsēdētāja vietnieka Māra Dadža ierosinājuma koncentrēties tieši uz dokumentu un izteikties, ko tieši klātesošie iedzīvotāji plāno savos īpašumos un kas viņus satrauc saistībā ar plānotajiem teritorijas plānojuma grozījumiem, saimniecības Ozoliņi pārstāve Rita Veidiņa atklāti paziņoja: «Mūsu nostādne ir : visu vai neko.» Pilsētas domes pārstāvis Bože sievietei piedāvāja tikšanos, lai risinātu iespējamo zemes atpirkšanas jautājumu. Pēc sapulces Veidiņa Ventas Balsij precizēja, ka ģimene īpašumu vēlas pārdot par saprātīgu cenu, lai par iegūto naudu varētu iegādāties līdzvērtīgu īpašumu vai uzbūvēt jaunu.

Pavisam izmaiņas Vārves teritorija plānojuma grozījumos skar 14 zemes īpašniekus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: