Šodien otro maču Latvijas volejbola čempionāta 1. līgasizslēgšanas spēlēs aizvadīs VK Ventspils volejbolisti, kas sēriju līdz divām uzvarām pret SK RTU-UPS sāka ar zaudējumu viesos 1:3.

Pirmajā mačā Rīgā ventspilnieki zaudēja līdzīgā cīņā ar 15:25, 28:26, 22:25, 20:25. Gan trešajā, gan ceturtajā setā tikai nedaudz pietrūka, lai uzvaras kausus nosvērtu savā labā. Tas, ka mūsējie cīnās līdz galam, pierādījās otrajā setā, kurā viņi uzvarēja ar 28:26. Šī pāra uzvarētāji pusfinālā tiksies ar pāra VK Ozolnieki un Valgunde uzvarētājiem; pagaidām vadībā ar 1:0 ir valgundieši.

VK Ventspils valdes priekšsēdētājs Matīss Kaņeps, neskatoties uz pirmajā spēlē piedzīvoto zaudējumu, tomēr nav nokāris galvu un tic, ka komanda var iekļūt pusfinālā. «Vakar atšķirībā no Dinamo piedzīvojām sāpīgu zaudējumu. Cīnījāmies, kā nu varējām, bet nekas prātīgs nesanāca, un beigās zaudējām ar 1:3. Spēle bija diezgan līdzīga, un vienā setā spējām uzvarēt. Ļoti slikti nospēlējām servju uzņemšanā, jo pretinieki visu laiku tēmēja uz vienu mūsu spēlētāju, kas šoreiz viņiem deva gaidīto rezultātu. Diemžēl mājas spēlē būs jāiztiek bez pieciem mūsu spēlētājiem, kas dažādu iemeslu dēļ nevarēs mums palīdzēt. Maču aizvadīsim tikai septiņu volejbolistu sastāvā, bet tas nenozīmē, ka grasāmies padoties un izkārt balto karogu, tieši pretēji, cīnīsimies un centīsimies arī uzvarēt. Lai uzvarētu, visiem būs jārāda savs labākais sniegums.»

Tāpat Matīss uzsvēra: ja komanda labāk tiks galā ar servju uzņemšanu, tad iespējas izcīnīt uzvaru būs daudz lielākas, jo vairāk varēs variēt tieši uzbrukumā. «Sliktās servju uzņemšanas dēļ maz varējām izmantot pirmā tempa uzbrucējus Aivaru Černuho un Aigaru Blumbergu. Tomēr kopumā jāsaka: mēs nenospēlējām slikti, bet pretinieki nospēlēja labi. RTU ļoti labi spēlēja aizsardzībā un spēja izvilkt ļoti daudz tā saucamo mirušo bumbu. Laikā starp pirmo un otro spēli mums nav paredzēts neviens treniņš, tāpēc svētdien iesim laukumā un centīsimies nospēlēt labāk nekā pirmajā mačā. Tāpēc ļoti ceru uz vietējo skatītāju atbalstu, kas var palīdzēt gūt mums uzvaru.»

Spēle sporta namā Pārventa sāksies pulksten 16.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: