Trešdien, 14. jūlijā, dodoties izbraucienā ar ekskursiju kuģīti ''Hercogs Jēkabs'', svinīgi tika sveiktas jaunās māsas un māsu palīgi, kas kvalifikāciju ieguvuši Ventspilī, kā arī māsas, kuras jau strādā Ventspils slimnīcā un šogad ieguvušas bakalaura grādu māszinībās.

Šogad programmu absolvēja 22 māsu palīgi un astoņas māsas, kuras paaugstinājušas kvalifikāciju, pievienojušās SIA ''Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca'' kolektīvam Ventspilī, Talsos vai arī darbu turpinās citās ārstniecības iestādēs.

Būtiski atzīmēt, ka vēl astoņas Ventspils slimnīcas māsas šogad paaugstinājušas kvalifikāciju, dažādās mācību iestādēs iegūstot bakalaura grādu māszinībās.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā sadarbībā ar RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžu kopš 2017. gada piedāvā Ventspilī apgūt programmu ''Māszinības''. Studiju ilgums ir trīs gadi, kuru laikā topošās māsas un māsu palīgi var apgūt nepieciešamās zināšanas un prasmes, turklāt pēc studijām tiek piedāvāts darbs Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā. Programmas uzsākšana bija mērķtiecīgs darbs, lai māsas profesiju būtu iespējams apgūt uz vietas - Ventspilī. Medicīnas māsas ir vienlīdz pieprasītas kā Rīgā, tā reģionos, tādēļ ir būtiski personālu apmācīt uz vietas.

Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis pateicās māsām un māsu palīgiem par sabiedriski nozīmīgas profesijas izvēli, kā arī vēlēja sirdsdegsmi, cilvēcīgumu un izturību darbā! Vienlaikus Lācis izteica pateicību Ventspils slimnīcas speciālistiem, kas aktīvi iesaistījās māszinību programmas īstenošanā kā pasniedzēji. Ventspils slimnīcas galvenais ārsts Edijs Ilziņš, savukārt, pauda gandarījumu par jaunajām profesionālajām māsām un norādīja, ka gaidīs jaunās speciālistes darbā Ventspils slimnīcā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Pāvests 16.07.2021, 11:48:29

    Vajadzēja arī pieminēt, ka apmācības pārsvarā notiek Rīgā, nevis Ventspilī uz vietas, kas ir ļoti muļķīgi!! Man daudzi zināmi cilvēki labprāt būtu gribējuši Ventspilī studēt, bet nevis braukāt uz Rīgu.
    Vai tiešām Ventspils nevar nodrošināt apmācības uz vietas? Mums ir tādas skolas šeit, kas izceļas uz visa Latvijas fona, bet vienu māsas vai mediķu skolu uz vietas nevar nodrošināt. Žēl! Tā jau ir mediķu trūkums. Un ne visi var atļauties izbraukāt mācības uz Rīgu! Kaut vai tās ir 3x mēnesī. Tas nemaina būtību.

  • 0
    Vpr 16.07.2021, 16:39:01

    1996.-1997.g - noteikti ne bez pašvaldības piekrišanas - tika likvidēta Ventspils Medicīnas skola.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: