No 28. februāra līdz 4. martam Eiropā, Latvijā un arī Ventspils Digitālajā centrā notiek pasākumu virkne ePrasmju nedēļas ietvaros, kuras mērķis ir aktualizēt IKT iespējas un nozīmi mūsdienu sabiedrībā.

ePrasmju nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciatīva, kas tiek organizēta visās Eiropas Savienības dalībvalstīs laikā no 28. februāra līdz 4. martam. Latvijā e-prasmju nedēļu organizē Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācija un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar partneriem. Arī Ventspils pašvaldība ir atsaukusies šai iniciatīvai, kā rezultātā Ventspils Digitālajā centrā notiks šādas aktivitātes:

  • Visas nedēļas garumā (28. februāris līdz 4. marts) no plkst. 11:00 – 17:00:

Testējies, mācies, sertificējies! Ikvienam interesentam ir iespēja atnākt uz Ventspils Digitālo centru un novērtēt savu esošo zināšanu līmeni ar IT barometra palīdzību. Pēc testa rezultātiem iespējams izvēlēties sev piemērotās apmācības Ventspils Digitālajā centrā, kā arī pieteikties eCitizen un ECDL eksāmeniem, zināšanu apliecinājuma (sertifikāta) iegūšanai par īpašām cenām. Ventspils Digitālais centrs ir ECDL testēšanas centrs, līdz ar to eksāmenus iespējams kārtot šeit pat Ventspilī.

Nezini - noskaidro! Katram ventspilniekam ir iespēja ar Ventspils Digitālā centra speciālistu palīdzību noskaidrot un iemācīties lietas, kas ir neskaidras vai nav bijusi iespēja uzzināt. Ventspils Digitalā centra speciālisti labprāt atbildēs uz Tev interesējošiem jautājumiem. Lai neveidotos rinda, aicinām iepriekš pieteikties Ventspils Digitālajā centrā, zvanot pa telefonu 63607607 vai rakstot e-pastu uz adresi vdc@digitalaiscentrs.lv.

Šogad ePrasmju nedēļas laikā notiek arī Tautas skaitīšana, kas ir pirmā skaitīšana pēc iestāšanās Eiropas Savienībā. Pirmo reizi būs arī iespēja Tautas skaitīšanas anketu aizpildīt internetā. To varēs izdarīt no 1. līdz 10. martam. Aicinām izmantot šo iespēju. Neskaidrību gadījumā Ventspils Digitālā centra darbinieki būs gatavi palīdzēt.

Iedzīvotāji tiks gaidīti Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, kā arī Ventspils Digitālā centra interneta pieejas punktā Pārventas bibliotēkā, Tārgales ielā 4.

  • Semināra tiešraides vērošana Ventspils Digitālajā centrā uz lielā ekrāna no Eiropas Savienības mājas Rīgā. ePrasmju nedēļas ietvaros Eiropas Savienības mājā notiks tiešraides semināri, kuru tiešraidi būs iespējams vērot visā Latvijā. Ventspils Digitālā centra Multimediju zālē būs iespēja šo semināru vērot uz lielā ekrāna:

pirmdien, 28. februārī, plkst. 12:00 – 14:00 un 14:30 – 16:30,

ceturtdien, 3. martā, plkst. 09:30 – 16:00,

piektdien, 4. martā, plkst. 11:00 – 13:00 un 15:00 – 16:30.

  • Datorapmācības "Pirmais klikšķis". Apmācības domātas cilvēkiem bez priekšzināšanām. Apmācību laikā tiks apskatīts kā pareizi ieslēgt un izslēgt datoru, datora lietošanas, teksta ievadīšanas un interneta lietošanas pamatprasmes. Nodarbības notiks:

pirmdien, 28. februārī:

Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, plkst. 10:00 – 12:00 (latviešu valodā),

Pārventas bibliotēkā, Tārgales ielā 4, plkst. 11:00 – 13:00 (krievu valodā).

ceturtdien, 3. martā:

Ventspils Digitālajā centrā, plkst. 10:00 – 12:00 (latviešu valodā),

  • Informatīvi izglītojošs pasākums „Vecais foto jaunās krāsās”. Pasākums norisē iesaistītas Akmeņu ielas iestādes – Ventspils Digitālais centrs un Ventspils Galvenā bibliotēka. Pasākums notiek 28. februārī 2 daļās:

I daļa: Ventspils Galvenajā bibliotēkā, plkst. 16:00 – 17:00. Tiks apskatītas bibliotēkas digitālās ekspozīcijas,

II daļa: Ventspils Digitālā centrā, plkst. 17:00 – 20:00. Tiks apskatīta bezmaksas attēlu apstrādes programma „GIMP”. Izmantojot šo programmu dalībnieki iemācīsies veikt attēlu korekciju, kā arī veidot plakātus un brošūras.

  • Apmācība Ventspils skolu skolotājiem darbā ar programmu OneNote. Programma ir ļoti ērti izmantojama skolotājiem, tajā var veidot strukturētus mācību materiālus, kā arī veikt savas piezīmes un komentārus. Apmācības notiks:

otrdien, 1. martā, plkst. 14:00 – 16:00 un

ceturtdien, 3. martā, plkst. 14:00 – 16:00.

  • Seminārs par elektroniskajiem pakalpojumiem trešdien, 2. martā, plkst. 10:00 – 12:00. Ir ļoti daudz pakalpojumu, kurus varam izmantot elektroniskā veidā, neizejot no mājas, taču par tiem daudzi dažādu iemeslu dēļ nezina. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāves semināra laikā iepazīstinās ar portālu latvija.lv, kā arī portālu e-iespejas.lv, kas apvieno visus pakalpojumus vienā vietā.
  • Apmācība par lietišķo dokumentu un diplomdarbu noformēšanu, online tulkošanas rīkiem. Apmācības notiks trešdien, 2. martā, plkst. 17:00 – 19:00 un tās ir domātas skolēniem un studentiem, kas gatavojas kāda darba rakstīšanai un vēlas uzzināt kā pareizi jānoformē dokuments.
  • Swedbank pēcpusdiena. Ceturtdien, 3. martā, ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties ar Swedbank internetbankas iespējām:

plkst. 16:00 pensionāriem tiks pastāstīts par internetbankas iespējām,

plkst. 17:00 ikvienam interesentam būs iespēja uzzināt par dažādiem internetbankas pakalpojumiem – OCTA iegādi u.c.

  • Virtuāls seminārs skolotājiem par jauniem IKT rīkiem. Ceturtdien, 3. martā, plkst. 10:00 – 11:00 skolotājiem, savā darba vietā vai mājās būs iespēja pieslēgties semināram, kurā tiks pastāstīts par jauniem Microsoft rīkiem, kas ir noderīgi mācību procesā.
  • Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) apmācība piektdien, 4. martā, plkst. 14:00 – 16:00. EDS ir drošs un ērts veids, kā ar interneta palīdzību Valsts ieņēmumu dienestā (VID) elektroniski iesniegt deklarācijas, pārskatus un nodokļu aprēķinus, neizejot no sava darba kabineta. Apmācību laikā Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvji pastāstīs par EDS lietošanu, kā arī atbildēs uz interesējošiem jautājumiem.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: