Aizvadītajās divās diennaktīs, laika posmā no 8. maija plkst. 6.30 līdz 10. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma 13 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem, bet viens no izsaukumiem bija maldinājums.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji divas reizes steidzās uz Upes ielu Piltenē, kur kopumā dega kūla un niedres 1300m2 platībā. VUGD brīdina - par kūlas dedzināšanu fiziskas personas var sodīt ar piecdesmit sešām līdz 140 naudas soda vienībām. Saskaņā ar Administratīvās atbildības likumu, viena naudas vienība ir 5 euro. Tādējādi naudas sods par kūlas dedzināšanu ir no 280 līdz 700 euro.

Plkst. 12.36 saņemts izsaukums uz Virves ielu Ventspilī, kur no garāžas nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka garāžā ir atstāta bez uzraudzības iekurta krāsns. Ugunsdzēsēji glābēji likvidēja degšanu un plkst. 13.04 darbi notikuma vietā pabeigti.

Sestdien plkst. 15.59 saņemts izsaukums uz Ventspils novada Jūrkalnes pagastu, kur dzīvojamā mājā  bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas verandā deg sadzīves mantas 40m2 platībā. Plkst. 18.01 ugunsgrēks likvidēts. Plkst. 21.20 VUGD saņēma vēl vienu izsaukumu uz šo pašu adresi - mājas iedzīvotāji bija atjaunojoši bojātajā elektrotīklā elektroenerģijas padevi, kā rezultātā radās sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg elektrības vadi un ēkas siltinājums 0,2m2 platībā.  Plkst. 22.52 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 16.05 saņemts izsaukums uz Talsu ielu Ventspilī, kur neapsaimniekotas divstāvu ēkas otrajā stāvā atkritumi 5m2 platībā. Plkst. 17.41 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās divās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji Kurzemē četras reizes steigusies uz izsaukumiem, kur dūmvados dega sodrēji – Alsungā, Kuldīgas novada Kurmāles pagastā, Pasiekstes ielā Ventspilī un Talsos.

Aizvadītajās divās diennaktīs visā Latvijā VUGD saņēma 102 izsaukumus –  36 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā viena meža ugunsgrēka dzēšanu un 11 kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 48 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: