Ņemot vērā, ka medijos parādījusies informācija par dzīvās rindas veidošanu vairākos vakcinācijas centros, var rasties jautājums, kādēļ tas netiek darīts Ventspilī, kur tika atklāts pirmais masu vakcinācijas centrs.

Būtiski, ka SIA ''Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca'' kopīgi ar pašvaldību jau kopš pagājušā gada plānoja un spēja realizēt ar vakcināciju saistītās aktivitātes vēl pirms kopējo vadlīniju noteikšanas valstī, - ar mērķi - būt gatavībā brīdī, kad būs pieejamas vakcīnas un vienlaikus - iedzīvotāju vēlme vakcinēties.

Šāda plānošana ļāvusi slimnīcai kā pirmajai operatīvi veikt vakcināciju visos reģiona Sociālās aprūpes centros, kā arī būt augstākajā gatavībā masu vakcinācijas centra izveidē. Ir būtiski atzīmēt, ka vakcīnas līdz šim tika piegādātas strikti atbilstoši prioritārajām grupām un saskaņā ar manavakcina.lv nosūtītajiem vakcinējamo cilvēku sarakstiem. Masu vakcinācijas pilotprojekta dienā – 30. martā – operatīvi tika vakcinēti visi Ventspils iedzīvotāji, kas atbilda tobrīd aktuālajām prioritārajām grupām, kurus nevakcinēja ģimenes ārsti un kuri bija izrādījuši vēlmi vakcinēties Ventspilī.

Lēmums vakcināciju veikt ātrāk, t.i. 30.martā bija apzināts, jo tika prognozēts, ka Lieldienu brīvdienās iedzīvotāju aktivitāte uz vakcināciju nebūs pietiekama centra atvēršanai, kā arī saprotot, ka steidzama ģimenes ārsta nosūtījuma saņemšana iedzīvotājiem, kuriem tas nepieciešams, un vienlaikus arī ģimenes ārstiem, radītu apgrūtinājumu. Arī šobrīd, ja slimnīcas kapacitāte ļauj vakcināciju veikt, neatverot masu vakcinācijas centru, tas tiek darīts vakcinācijas punktā slimnīcā.

Kā Ventspils slimnīca jau bija prognozējusi un vairākkārt brīdinājusi atbildīgās institūcijas, tad lielo masu vakcinācijas punktu atvēršana svētku datumos bija nepārdomāts lēmums. Lieldienu brīvdienās atvērtajos masu vakcinācijas centros pasūtīto un piegādāto vakcīnu skaits būtiski pārsniedza vakcinējamo personu skaitu, kā rezultātā pasūtītās vakcīnas netika izlietotas, un šajos centros ir radies liels AstraZeneca vakcīnu atlikums. Ņemot vērā iedzīvotāju zemo aktivitāti, valdība bija pat spiesta steidzami atvērt jaunas vakcinējamo grupas.

Ņemot vērā, ka Ventspils slimnīcai, līdzīgi kā tas ir Valmierā, šādu pasūtītu, bet neizlietotu vakcīnu krājumu nav, Ventspilī dzīvo rindu AstraZeneca vakcīnu piespiedu izlietošanai veidot nav nepieciešams. Tā vietā Ziemeļkurzemes reģions ir pirmais, kur vakcīnas būs saņēmuši visi pedagogi, kuri izteica vēlmi vakcinēties. Tas bija iespējams, jo slimnīca, neskatoties uz ierobežotu vakcīnu pieejamību, spēja piesaistīt pietiekamu skaitu vakcīnu. Pasūtīto un piegādāto vakcīnu skaits bija pietiekams, lai slimnīca spētu vakcinēt ne tikai visus pedagogus, bet arī atbilstoši jaunajiem Ministru kabineta noteikumiem - organizētu brīvo rindu un nodrošinātu vakcināciju arī daļai ventspilnieku, kuri vēlējās vakcinēties, bet kuri bija prioritārajās grupās, kuru rinda vēl nebija pienākusi.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas prioritāte ir Ventspils un visas Ziemeļkurzemes reģiona iedzīvotāju veselība, tāpēc slimnīca rūpīgi seko visai ar vakcīnām saistītajai informācijai un iespēju robežās arī turpmāk nodrošinās iespējami labākos risinājumus.

Lasi vēl

Komentāri (30)

  • 0
    reku 16.04.2021, 09:29:09

    Interesē viena lieta-vai otrās potes datumu būs iespējams pārspēlēt uz nedēļas nogali-piektdienu-lai iespējamo blakusparādību gadījumā nav atkal jāņem slimības lapa?

  • -7
    Pritchetts 16.04.2021, 10:27:06

    Realitātē skaidrais saprāts tomēr uzvar. Vakcinējamies un piebeidzam šo pandemiju!

  • -9
    Nobody 16.04.2021, 11:09:47

    Mirušo rinda Ventspilī.

  • -4
    yolo 16.04.2021, 12:11:37

    Izklaidē lûdzu mūs ar savu teoriju- kādēļ kāds būtu ieinteresēts, lai šīs vakcīnas ir bīstamas? :))

  • -15
    Inta 16.04.2021, 12:39:35

    Kā teica viens gudrs cilvēks-notiek graudu atsijāšana no pelavām! Pelavas labprātīgi iet saņemt "vakcīnu",pēc tam neteikt-neviens neko neteica...

  • -8
    Tā viš i! 16.04.2021, 14:29:38

    Tikai interesanti, ka šo vakcīnu tieši izvēlas cilvēki ar augstāku inteliģences līmeni un izpratni par zinātni un medicīnu.. Un to, ka šī nav pirmā vakcīna uz zemes. Ikdienā mēs jau vakcinējamies pret dažādām slimībām. Un šī pretvakcinēšanās kustības uzrašanās jau ir veicinājusi jau tik pat kā izzudušu slimību atgriešanos!

  • -15
    sranskis 16.04.2021, 14:41:52

    Par īpašu inteliģenci leicina tas, ka dižprezis atteicies no otrās Astra Zenekas devas!

  • -2
    Nobody 16.04.2021, 14:13:48

    Ja nav dzīva rinda, tad ir mirusi. Ventspils slimnīcas apkalpošana ir bīstama.

  • -1
    tiešām suns 16.04.2021, 20:56:58

    mūsu ventspils vispār izskatās pēc stingrā režīma pilsētas tā ka pierodam.

  • 0
    All-cash 17.04.2021, 09:38:39

    Cilvēks 7.apr. saņēma ziņu no VM, ka poti saņems ventspilī. Viņa grupa ir pirms skolotājiem. Te rakstā 16.apr. paziņo ,ka 14.apr. bijusi stratēģiska potēšana. Viņa aicinājumu nav saņēmusi . Bijusi pat brīvā rinda. Varbūt kāds var pateikt ,kur un kad bija publiski izziņota stratēģiskā potēšana??? ŠIS viss liek uzdot daudz jautājumu. Bet vispār nepārsteidz, jo apzinos kur dzīvoju. Tagad nezinu viņai laimējies vai nē.

  • -4
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 17.04.2021, 11:37:45

    Ja nav saņemta ziņa no vakcinācijas centra, tad, visdrīzāk, persona reģistrēta vakcinācijai pie ģimenes ārsta. Arī šajā gadījumā, sazinoties ar ģimenes ārstu, vakcināciju iespējams pārcelt uz masu vakcinācijas centru, lai savu vakcīnu būtu iespējams saņemt ātrāk. Brīvā rindā nenozīmē, ka vakcīneties var ikviens, tā tiek veidota pēc prioritāro grupu principa. Pieteikšanās tika izziņota ceturtdien, 15. aprīlī, slimnīcas Facebook profilā, redzot, ka uz piektdienu, 16.aprili, vēl ir pieejamas vakcīnas. Šāds lēmums pieņemts pēc visu manavakcina.lv reģistrēto un prioritārajām grupām atbilstošo peronu, kam vakcinācijas vieta bija paredzēta masu vakcinācijas centrā, apziņošanas personīgi. Pēc pāris stundām pieraksts jau bija pilns, attiecīgi arī informācija par iespēju pieteikties vairs tālāk netika izplatīta.

  • 0
    All-cash 17.04.2021, 18:33:17

    Par to jau stāsts, persona reģistrēta manavakcina.lv no pirmās dienas un 7.apr. saņēma īsziņu. Nu par Facebooku paldies, vajadzēs ar steigu reģistrēties, bet varēja jau info vēl dziļāk norakt. Nekā personīga

  • -7
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 17.04.2021, 21:24:13

    Slimnīca veic personu apzināšanu saskaņā ar saņemto sarakstu no Vakcinācijas biroja, kas veidots, balstoties uz manavakcina.lv reģistrēto un prioritārajām grupām atbilstošo personu datiem. Ja personas reģistrētas vakcinācijai pie ģimenes ārsta, tad diemžēl slimnīcai (t.sk. masu vakcinācijas centram) par šīm personām nav informācijas. Aicinām sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai precizētu informāciju.

  • 0
    All-cash 18.04.2021, 09:47:10

    Slimnīcai. Jūs te ar domi tandēmā pūšat miglu. Skaidri tak uzrakstīju, persona reģistrēta manavakcina.lv pirmajā dienā 5.FEBRUĀRĪ. Atbilst prioritārai grupai. 7.APRĪLĪ saņēma ziņu, ka potēs ventspilī. Ne pie kādiem ģimenes ārstiem un telefoniem nav zvanīts. Jūs afēru sākāt 14.aprīlī . Tad par kādu sarakstu un personu apzināšanu Jūs runājat. Atbildēt uz šo nevajag. apetīte pārgājusi, Negribas lāsīt kārtējo murgu(atrakstīšanos). Jauku dienu.

  • -8
    Kristiāna 19.04.2021, 13:47:35

    Šoreiz te nevietā uz slimnīcu burkšķēt, tas bardaks jau ir tajā pašā vakcinācijas birojā. Kad bija izsludināta tā pieteikšanās, un zvanīju uz to numuru, šie mani pārvieno uz domi! Lai prasot tur.. Kamēr pieteikšanās notiek pie viņiem. Pie tādas kārtības nav brīnums, ka kaut kas noiet greizi sarakstos!
    Tā pat tam pašam Slimību profilakses centram - par izolāciju un citiem drošības pasākumiem - kā kurš darbinieks ir sapratis, tā arī stāsta tālāk, un rezultāts - katrs dara citādi..
    Kamēr nebūs normāli sakārtota sistēma, slimnīca un vakcinācijas centri var strādāt cik apzinīgi grib, ja rindā ir kas sajaukts, tad tur ar tālāku kārtīgu darbu to sakārtot tā pat nevar!

  • -8
    visvaldisbalamute 17.04.2021, 19:59:00

    Švakcinējies un aplauzies
    https://www.bitchute.com/video/rSzbBHaZsZAO/
    Bet nu ticība mirst pēdēja, uz priekšu ar karogiem, himnām un tt...

  • -2
    некто 17.04.2021, 20:06:42

    Nu nav taču tagad nekāda AstraZeneca! Ir Vaxzevrija!!!

  • -7
    visvaldisbalamute 18.04.2021, 00:10:52

    Nu, redz, lai cik dīvaini nebūtu, tad ASV štatos kur ierobežujumu nav, arī mirstības līmenis un "infecijas" līmenis ir zemāks nekā citur. Kā to var paskaidrot viszinošais Fauči? A nekā. Viņam, redz tā ir mīklā :D Un laikam arī Zviedrija un citas valstis ir mīkla, jo nav stulbeņu kuri jūs ved. https://www.foxnews.com/media/tucker-responds-to-faucis-calling-his-vaccine-questions-a-conspiracy-theory-what-are-you-telling-us

  • -6
    visvaldisbalamute 18.04.2021, 00:37:39

    Jāatvainojas 29 miljons reižu, nebija īstais video par ko teicu, sajuka man te, vai vai šausmas .bet nu vienalga ir iespēja apstrīdēt šo viņa teikto. Nu, davai, kas tur vakcinatori, iebliežat.... Man jau sieč tek, ka gribu dzirdēt ventiš ko dod...

  • -9
    Latvija pāri visām! 19.04.2021, 09:02:13

    Murgotāji.
    Stratēģiskā plānošana ir visas c-19 afēras pamatā. Kā savādāk piekāst (gandrīz) visu pasauli?
    Bet te vienkārši fakcīnas ir vairāk nekā fakcinēties gribētāji. Met jau pakaļ...

  • -6
    Latvija pāri visām! 19.04.2021, 17:40:14

    Interesanta versija:

    https://ladstas-livejournal-com.turbopages.org/ladstas.livejournal.com/s/774615.html

  • -1
    lasma 2 20.04.2021, 11:23:26

    kur tā stratēģiskā plānošana, ja pašvaldības iestādē, jau otro reizi atsaka otru vakcīnu, vel nedēļa un būs pagājis noteiktais laiks līdz iepotēt otru devu, kur ir jūsu solītā plānošana.

  • -5
    sranskis 20.04.2021, 12:28:38

    Grūti piezvanīt blondajai Evai un pasūdzēties?

  • -6
    Arnis Junge 20.04.2021, 16:09:07

    To plānu jau nemaina pašvaldība, bet gan valsts, jo tad tūkst vakcīnas, tad kapacitātes. Bardaks tiek taisīts un neļauj nevienam normāli strādāt!

  • -1
    lasma 2 23.04.2021, 09:12:08

    Ventspils slimnīca, cik plānota ir jūsu darbība, švaka, pirmā pote tika iepotēta 16. februārī, otra tika paredzēta 6. aprīlī, tad 20. aprīlī, bet nu otro vakcīnu Astra Zenit nesolāt nevienam pansionātam, Vēji, Landze, Selga, bet tai pašā laikā jūs solāt un potējat jau nākošos, Mana mamma arī tika sapotēta pansionātā, 6 maijā būs 12 nedēļas, tas nozīmē, ka šī pirmā pote beidz savu darbību, bet jūs nevienam nevarat dot konkrētu datumu, kad tiks veikta otra vakcīnas pote, jo zvanot uz šiem pansionātiem, neviens nevar pateikt datumu.

  • -2
    Arnis Junge 23.04.2021, 15:31:29

    To jau nekontrolē slimnīca, bet tas valsts birojs! Viņi dod to sarakstu kam un kad ir jāvakcinējas, caur viņiem tā pieteikšanās notiek. Ja tie nevar bardaku sakārtot, kā gan slimnīca to varētu!?

  • 0
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 29.04.2021, 10:14:39

    Informējam, ka par vakcīnu piegādēm atbild Veselības Ministrija un Nacionālais Veselības Dienests.
    Atbilstoši SPKC publicētajai informācijai un ražotāja rekomendācijām par Astra Zeneca vakcīnu- revakcinācija jāveic 4-12 nedēļu laikā (https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/vaxzevria-previously-covid-19-vaccine-astrazeneca-epar-product-information_lv.pdf). SIA ‘’Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca’’ revakcināciju Sociālās aprūpes centros nodrošinās 5.,6.,7. maijā.

    SIA ‘’Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca’’ dara visu iespējamo, lai ierobežotas vakcīnu pieejamības apstākļos piesaistītu maksimāli daudz vakcīnu reģiona iedzīvotājiem.

  • -1
    lasma 2 23.04.2021, 09:13:38

    Ventspils slimnīca, nestāstiet ka netiek piedāvātas vakcīnas, varbūt vajag pamainīt loģistikas speciālistu, vai slimnīcas galvu

  • -2
    Arnis Junge 23.04.2021, 15:32:55

    Vakcīnas tad ir, tad nav, turklāt vienu brīdi vienas, citu - citas. Nevar jau ar vienreiz vienu, otreiz citu špricēt. To visu informāciju apkopo tas valsts birojs, viņš tad tālāk dod vakcinācijas centriem datus kam un kas jāpotē!

  • -2
    Latvija pāri visām! 23.04.2021, 13:15:44

    Bet tas taču ir labi, ka pārliecinoties par fakcīnu kaitīgo iedarbību, tās cilvēkiem spītīgi netiek potētas atkārtoti.
    Acīmredzot, ir daudzi mediķi,
    kam sirdsapziņa ir saglabājusies, un kas nevēlas kļūt par iemeslu citu ( arī gados vecāku ) cilvēku fakcīn nāvēm vai veselības pasliktinājumam.
    Ne velti Selgas iemītnieki fuflo vīrusu pārslimojuši ļoti viegli, absolūti lielākā daļa "bezsimptomātiski",
    bet tieši fakcīna saistībā ar kovidu kļuva par pirmo iemeslu Selgas iemītnieces nāvei.
    Ārzemju pansionātu pieredze šādu bīstamību skaidri apliecina.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: