Ventspilniece Marija Volkova lēmumu piedalīties ventasbalss.lv organizētajā ziemas prieku baudīšanas fotokonkursā pieņēma patiešām strauji – ar bērniem atpūšoties Lemberga hūtē, pamanīja tādu iespēja un tūlīt arī nosūtīja jaunākos foto.

«Fotogrāfijā redzams mans jaunākais dēls Makars, bet vecākais tajā laikā bija kalna galā un tā kadrā netika. Lēmums nāca pavisam spontāni. Gaidot vecāko dēlu Danielu, ar Makaru ložņājām internetā, un viņš ieraudzīja, ka ir šāds konkurss. Ziņai klāt bija fotogrāfija no mūsu kalna, tāpēc dēls teica, ka viņš arī vēlas piedalīties. Nolēmu – kāpēc gan ne? Fotogrāfiju mums netrūkst, jo kalnā pavadījām tiešām daudz laika, tā ka atlika tikai izvēlēties,» stāsta Marija. Sniegotā un aukstā ziema viņas ģimenei tiešām patikusi, tāpēc arī darīts viss, lai to maksimāli izbaudītu.

Pirms diviem gadiem uz slēpēm pirmo reizi kāpis Daniels, kuram pagājušajā gadā, tāpat kā visiem citiem ziemas prieku baudītājiem, laisties no kalna iespēju nebija, bet šoziem jau slēpoja arī Makars un Marija. «Cik vien tas bija iespējams, rezervējām vietas Lemberga hūtē un slēpojām, tiesa, savu sezonu sākām citā kalnā. Ņemot vērā to, kāda šobrīd ir situācija, bijām tiešam laimīgi, ka pieejams vismaz šis sporta veids. Protams, tas prasīja ieguldījumus, bet mēs tiešām lieliski pavadījām laiku, un bērni, kuriem nenotika citi treniņi, bija ļoti priecīgi. Mēs noteikti neesam no tiem, kam nepatika šāda ziema, turklāt jau tā ir maz iespēju kaut kur izkustēties, tā ka tas ir lieliski, ka bija sniegs. Pie kalna vispār valdīja īpaša atmosfēra, tā bija kā tāda atgriešanās dzīvē, kura jau ir nedaudz piemirsta,» Marija spriež, ka šāda ziema ļāvusi vieglāk sadzīvot ar šobrīd sarežģīto situāciju. Tomēr, lai arī cik laba bijusi ziema, tagad esot laiks jau nākt pavasarim.

Fotokonkursam, kurā ventspilnieki tika lūgti dalīties ar bildēm, kurās redzams, kā viņi bauda šo ziemu, tika iesūtīti 30 darbi, kas joprojām skatāmi portālā ventasbalss.lv. Jau rakstījām, ka par vēl viena Ventas Balss 100. dzimšanas dienas suvenīru komplekta īpašnieku kļuva talsenieks Ivars Koloda, kurš bija iemūžinājis ģimenes ziemas izpriecas Vandzenes Baltajā kāpā. Līdzīgi kā Marija, viņš atzina, ka šī ziema bijusi īsta dāvana, kuru noteikti vajadzēja izmantot. Arī Ivars savu balvu ir saņēmis, bet Ventas Balss neplānoti sarūpēja dāvanu arī viņa sievai Agitai, kas bija redzama fotogrāfijā, rakstu par uzvarētājiem publicējot tieši viņas vārdadienā. Paldies visiem par dalību, un ceram uz vismaz tikpat lielu atsaucību arī nākamajos konkursos, bet tādi noteikti būs!

Atpūta slēpošanas kalnā fotografēta daudz, bet vienā reizē sanācis šāds savdabīgs dubultportrets.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: