Ārkārtējās situācijas laikā līdz nākamā gada 11. janvārim Ventspils bibliotēkā apmeklētāju apkalpošana notiek, ievērojot Ministru kabineta noteikto kārtību un ieviestos ierobežojumus.

Apmeklējot bibliotēku, obligāti jāievēro visi epidemioloģiskās drošības pasākumi - jādezinficē rokas, jālieto sejas aizsegs (sejas maska vai vizieris), kā arī jāievēro 2 metru distance. Bibliotēkās vienam apmeklētājam jāparedz vismaz 15 m2  no publiski pieejamās telpu platības, līdz ar to apmeklētāju skaits ir ierobežots, par ko informē norādes pie ieejas bibliotēkā.  Arī apmeklētāju uzturēšanās laiks bibliotēkas telpās ir ierobežots - ne ilgāk par 15 minūtēm.

Bibliotēkā nenotiek pasākumi un izstādes, nav atļauta pulcēšanās brīvā laika pavadīšanai.

Tāpat kā līdz šim, bibliotēkā iespējams brīvi doties pie plauktiem un pašiem izvēlēties grāmatas. Bibliotēka turpina grāmatu, žurnālu u.c. materiālu izsniegšanu un saņemšanu.

Grāmatas, kas saņemtas no lasītājiem, uz 72 stundām tiek ievietotas karantīnā.

Avīžu un žurnālu lasīšana uz vietas bibliotēkā tiek pārtraukta. Datorus iespējams īslaicīgi, līdz 15 minūtēm, izmantot steidzamākajiem e-pakalpojumiem (komunālie maksājumi, dokumentu izdruka u.tml.).

Lai izvairītos no drūzmēšanās un liekas uzkavēšanās bibliotēkā, ja iespējams, bibliotēkas darbinieki aicina grāmatas rezervēt jau iepriekš elektroniskajā katalogā ŠEIT, vai pa telefonu 63627364.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: