Divas nevalstiskās organizācijas, kas Latvijā darbojas HIV/AIDS ierobežošanas jomā - pacientu atbalsta biedrība ''AGIHAS'' un biedrība ''Baltijas HIV asociācija'' - ir apvienojušas spēkus, lai sniegtu zināšanas, prasmes un atbalstu sociālajiem darbiniekiem, darbā saskaroties ar HIV pozitīviem cilvēkiem.

Biedrības organizē semināru ciklu ''Sociālais darbs un HIV - izaicinājums, iespējas un atbalsts'', kura ietvaros otrdien, 15. septembrī seminārs notiks Ventspilī, Kultūras centra Mazajā zālē, uz to aicināti arī tuvējo novadu sociālie darbinieki no Ventspils novada, Talsiem, Dundagas un Rojas.

Pasākums ir bezmaksas, tiks izsniegts arī apliecinājums par piedalīšanos un tēmas apguvi sešu akadēmisko stundu apmērā.

Latvijā ir augsta HIV izplatība, rēķinot pret valsts iedzīvotāju skaitu - kopējais zināmo HIV pacientu skaits Latvijā šobrīd jau pārsniedz sešus tūkstošus. Ik gadus tiek konstatēti vairāk nekā 300 jauni HIV gadījumi, un pēc šī rādītāja Latvija ir pirmajā vietā Eiropas savienībā.

Seminārā tiks sniegta informācija par HIV situāciju Latvijā, izplatības ceļiem, galvenajiem mītiem un faktiem un aktuālo informāciju HIV ārstēšanas jomā. Praktiskos grupu darbos tiks meklētas idejas, kādas ir sociālo darbinieku iespējas, strādājot ar HIV pozitīviem cilvēkiem, cilvēkiem no riska grupām un HIV pozitīvu cilvēku draugiem un tuviniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Pornieks 09.09.2020, 15:12:21

    Reku nupat sestdien 64 gadus būtu sev nosvinējis.
    http://www.mercuryphoenixtrust.com/

  • 0
    Pornieks 10.09.2020, 03:39:56

    https://youtu.be/0q4pQmcAqVc

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: