No 10. jūnija pasākumos telpās plānots ļaut pulcēties līdz 100 cilvēkiem, bet ārā - līdz 300 cilvēkiem, pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele.

Patlaban saistībā ar Covid-19 pandēmiju ierobežojošajiem pasākumiem ir noteikts, ka gan iekštelpās, gan ārā drīkst pulcēties līdz 25 cilvēkiem, izņemot atsevišķus gadījumus sporta, izglītības un kultūras jomās.

"Šie piesardzīgie paplašinājumi ir obligāti kombinējami ar atbildīgu rīcību - gan roku dezinfekciju, gan distances ievērošanu," atzīmēja ministre.

Pēc ministres paustā, ja Covid-19 izplatība nepalielināsies un neparādīsies uzliesmojumi, kurus būs izraisījusi cilvēku pārrobežu kustība, jūlijā plānots atļaut 1000 cilvēku pulcēšanos ārtelpās, bet iekštelpās saglabāsies 100 cilvēku limits, bet telpās ar platību virs 1000 kvadrātmetriem būs 500 cilvēku limits.

Nākamais solis varētu būt atļaut 250 cilvēku pulcēšanos iekštelpās, saglabājot 500 cilvēku limitu attiecībā uz telpām ar platību virs 1000 kvadrātmetriem, bet ārtelpās - 1000 cilvēku limitu, sacīja Viņķele, prognozējot, ka šāds solis varētu tikt sperts augustā.

Ministre aicināja iedzīvotājus valkāt sejas un mutes aizsegus arī pasākumos. Savukārt prasība valkāt sejas aizsegus sabiedriskajā transportā tiks saglabāta arī turpmāk.

Sejas aizsargmasku valkāšanas prasība sociālās aprūpes centros un slimnīcās "ir uz palikšanu", piebilda politiķe.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: