Pilsētas poliklīnika un slimnīca noslēgušas līgumus par valsts finansējuma piešķiršanu ventspilnieku veselības aprūpei. Pacientiem par aprūpi lielāka nauda nebūs jāmaksā.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece informē, ka primāri tiks nodrošināta akūtā un neatliekamā palīdzība. Plānveida palīdzību vienkāršākos gadījumos, būs iespējams saņemt izmantojot dienas stacionāru. Bet uz plānveida palīdzību nopietnākos gadījumos, kuros ir nepieciešama ilgstoša uzturēšanās diennakts stacionārā, pagaidām būs jāgaida.

Siliniece uzsver, ka atbilstoši valsts virzītajai veselības aprūpes politikai, tiek darīts viss, lai samazinātu ārstēšanās ilgumu stacionārā. Diennakts stacionārs izmaksā dārgi, jo medicīniskā personāla klātbūtne tiek nodrošināta 24 stundas diennaktī. Līdz ar to, arī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā šogad tiks likts akcents uz dienas stacionāra attīstību.

Respektīvi, tajā tiks ārstēti pacienti, kuriem nav nepieciešama diennakts mediķu uzraudzība, viņi pēc nepieciešamo procedūru un ārstniecisko manipulāciju saņemšanas uz nakti varēs doties uz mājām. Tādā veidā efektīvāk tiks novirzīti valsts piešķirtie līdzekļi.

Vairāk lasiet trešdienas laikrakstā Ventas Balss

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: