Lai arī situācija saistībā ar Covid-19 Latvijā pašlaik ir stabila, tā tiek kontrolēta un konstatē arvien mazāk jaunā koronavīrusa izraisītās slimības gadījumu, Ventspils poliklīnika aicina iedzīvotājus būt modriem un turpināt ievērot valstī noteiktos ierobežojumus.

Statistikas dati, kas liecina par situācijas uzlabošanos, iedzīvotājus maldīgi rosinājuši nenopietnāk izturēties pret ierobežojumiem, kas ieviesti, lai mazinātu slimības izplatību. Cilvēki atsākuši doties ciemos cits pie cita, neievēro divu metru distanci no citiem cilvēkiem, kā arī neņem vērā citus valstī noteiktos ierobežojumus un aizliegumus. Arī ne visi Ventspils poliklīnikas apmeklētāji labprāt lieto sejas aizsargmasku un dezinficē rokas. Infektologs Uga Dumpis izteicies, ka cilvēku brīvāka izturēšanās var apdraudēt ierobežojumu plānveida atcelšanu. Pārvērtējot situāciju, valdība iecerējusi sākt ar nozīmīgu ierobežojumu atcelšanu, piemēram, ambulatoro pakalpojumu atjaunošanu. Taču tas, ka iedzīvotāji pret ierobežojumiem neizturas gana atbildīgi, var valdības plānus mainīt.

Arī pašvaldības SIA Ventspils poliklīnika valdes priekšsēdētāja Dace Sormule uzsver, ka salīdzinoši mazais saslimšanas gadījumu skaits nedrīkst kalpot par iemeslu vieglprātīgai attieksmei. «Zināmu optimismu vieš tas, ka nepalielinās saslimušo skaits. Kopējā tendence ir pozitīva, taču, protams, nevajadzētu sapriecāties pirms laika,» norāda Sormule, aicinot iedzīvotājus būt piesardzīgiem un turpināt ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un aizliegumus. Būtiskākie no tiem – pēc iespējas palikt mājās, bet, ja tomēr nepieciešams kaut kur doties, ievērot divu metru distanci no citiem, kā arī nepulcēties vairāk kā diviem cilvēkiem. Aizvien nav atļauts ciemoties citam pie cita, pulcēties drīkst tikai divi cilvēki (izņēmums ir ģimenes locekļi, vienā mājsaimniecībā dzīvojoši cilvēki, kā arī tad, ja tiek veikti darba vai dienesta pienākumi).

Pacientiem, apmeklējot poliklīniku, jānorāda apmeklējuma iemesls (pacientu plūsma aizvien notiek tikai pa vienu ieeju – no pagalma puses). Apmeklētāji aicināti uzvilkt sejas aizsargmaskas un dezinficēt rokas, izmantojot poliklīnikā pieejamo dezinfekcijas līdzekli. Ja pacientam sejas aizsargmaskas nav, arī to var saņemt poliklīnikā. Virsdrēbes jāatstāj garderobē. Tāpat jāaizpilda īsa anketa, kurā jāapliecina, ka pacientam nav augšējo elpceļu saslimšanas simptomu (ja jums ir minētie simptomi, lūdzam atcelt vai pārcelt poliklīnikas apmeklējumu). Aicinām pacientus ierasties tikai uz pieraksta laiku, lai lieki nedrūzmētos, un atgādinām, ka laikā, kamēr atrodaties iestādē, jāievēro divu metru distance no citiem apmeklētājiem!

Pašlaik poliklīnikā palīdzību var saņemt akūtos gadījumos un noteiktu grupu pacienti, kā arī daļēji atjaunoti plānveida veselības aprūpes pakalpojumi un iespējamas arī atsevišķu ārstu speciālistu attālinātas konsultācijas. Vairāk informācijas iestādes tīmekļvietnē ventspilspoliklinika.lv. Visi pakalpojumi (izņēmums ir laboratoriskie izmeklējumi, ja pacientam ir ārsta nosūtījums) pašlaik tiek sniegti tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Lai pierakstītos, aicinām sazināties ar Ventspils poliklīnikas reģistratūru, zvanot pa tālruņa numuru 63622131 vai rakstot ziņu uz e-pastu: registratura@ventspilspoliklinika.lv.

Izmaiņas Ventspils poliklīnikas pakalpojumos ieviestas Ministru kabineta izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ, kā arī ņemot vērā tam sekojošos veselības ministres Ilzes Viņķeles rīkojumus. To mērķis ir ierobežot jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatību un pasargāt gan mediķus, gan pacientus, tādēļ aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem!

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: