Ventspils 4. un 6. vidusskolas audzēkņi izcīnījuši desmito vietu 43 pašvaldību konkurencē Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādē.

Abu skolu sportisti kopumā izcīnījuši septiņas godalgas, no kurām viena ir zelta, četras sudraba un divas bronzas. Tikai četras pašvaldības ieguvušas lielāku skaitu medaļu nekā mūsējie, bet, tā kā ventspilniekiem ir tikai viena zelta godalga, tad augstāk pakāpties neizdevās. Pašvaldību kopvērtējumā uzvarēja Rīgas pilsēta, kas izcīnīja 14 zelta, 5 sudraba un 7 bronzas godalgas.

Ziemas spēlēs pavisam piedalījās 1075 dalībnieki no 117 skolu komandām. 4. vidusskolas audzēkņi ar vienu zelta medaļu, ko ieguva jaunākās grupas sacensībās hokejā (komandā spēlēja Mareks Egīls Mitens, Kaspars Ieviņš, Aleksis Kristiņš, Deniss Kateriničs, Kārlis Štolcs, Matīss Sprudzāns), un divām Ivonnas Princes sudraba godalgām slidošanā (333 m un 700 m distancē) finišēja 17. vietā skolu kopvērtējumā.

6. vidusskolas sportisti mājās pārveda divas sudraba un divas bronzas medaļas. Frederika Rūmniece ieguva sudraba medaļu 333 m un 500 m slidojumā, bet abas bronzas godalgas Katrīnas Lea Princes kontā (333 m un 700 m slidojumā), kopvērtējumā tas deva 29. vietu. Par skolu komandu kopvērtējuma uzvarētājiem jau otro gadu pēc kārtas kļuva Madonas 1. vidusskolas skolēni, kas ieguva septiņas zelta, sešas sudraba un četras bronzas medaļas.

4. vidusskolas skolēns Aleksis Kristiņš, kas izcīnīja divas piekto vietu 333 m un 500 m slidojumā, kā arī sacensību otrajā dienā palīdzēja savai komandai iegūt zelta godalgas hokejā, par ziemas spēlēm runā ar dalītām sajūtām: «Spēles bija noorganizētas labi, viss bija kārtībā, tikai žēl, ka hokeja sacensībās nepiedalījās vairāk komandu. Vecākās grupas zēniem bija padsmit komandu, bet mums piedalījās tikai divas. Varēja redzēt, ka zēni iepriekš nebija daudz spēlējuši hokeju, tāpēc, lai būtu interesantāk, iedevām viņiem savu vārtsargu. Tomēr arī tas viņus neglāba no zaudējuma, un mēs uzvarējām ar 12:0. Protams, prieks par zeltu, bet šoreiz gribējās vairāk uzspēlēt hokeju, izbaudīt sacensību garu. Slidošanā mērķis bija izcīnīt kādu medaļu, bet šoreiz mazliet pietrūka. Ja būs iespēja, tad arī nākamgad noteikti piedalīšos ziemas olimpiādē, jo tādas ziemas spēles skolēniem ir nepieciešamas.»

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: