Maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm brīvpusdienas tiks nodrošinātās arī ārkārtējās situācijas laikā noteiktajā attālinātajā mācību procesā, žurnālistus pēc valdības sēdes informēja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Viņa stāstīja, ka sadarbībā ar Finanšu ministriju un Latvijas Pašvaldību savienību nolemts turpināt nodrošināt ar pusdienām bērnus, kuri nāk no maznodrošinātām, trūcīgām vai daudzbērnu ģimenēm.

Pašvaldībai būs jāpiegādā šīs maltītes un ministre pauda cerību, ka pusdienas nodrošinās ne tikai sākumskolēniem, bet arī tiem 4. klases līdz 9. klases skolēniem, kuri ietilpst kādā no minētajām grupām.

Brīvpusdienu nauda tiks virzīta pašvaldībām konkrētam mērķim - karsto pusdienu vai sauso pārtikas paku nodrošināšanai minētajām mērķgrupām. Vienlaikus ministre uzsvēra, ka brīvpusdienas paredzētas tiem bērniem un jauniešiem, kas deklarēti konkrētās pašvaldības teritorijā.

Pašvaldības aprīlī saņemto valsts budžeta dotāciju brīvpusdienu nodrošināšanai par laika periodu, kurā valstī noteikta ārkārtējā situācija, varēs izlietot savā pašvaldībā dzīvojošo maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu bērnu ēdināšanai.

Izglītības un zinātnes ministrija informēja, ka pašvaldības savā lēmumā var noteikt piemērotāko ēdiena nodrošināšanas veidu - brīvpusdienu piegāde bērniem mājās, pārtikas pakas bērna ģimenei, zupas virtuves pakalpojumi vai cits ēdiena piegādes veida risinājums.

Jau ziņots, ka līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību, tai skaitā arī skolās mācības tiek organizētas attālināti.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Simia 01.04.2020, 02:23:34

    Cik zinu, tad lidz šim, Ventspili brīvpusdienas pienācās tikai tiem berniem, kuru gimenes atbilda - trūcīgo, maznodrošināto, vai krize nonākušo ģimenēm. Lidz šim nekur nekadas atlaides ēdināšanai parastām daudzbērnu gimenem nebija. Taču publikacija pieminets,, vai daudzbernu gimenem''. Tad, ka tad tur patiesiba ir, kam dod un kam ne? Vai parastai daudzbernu gimenei, kas neietilpst statusos, tacu arī rekina katru kapeiku, pašvaldība piešķir brivpusdienas, jeb ne?

  • 0
    Zinaida_ES 01.04.2020, 13:50:15

    Bērnudārzniekus nupat aptaujāja – prasīja, vai ģimene nav nonākusi krīzes situācijā, jo ar bd vadītāja rīkojumu arī varot piešķirt brīvpusdienas! Par skolas vecuma bērniem gan nemācēšu teikt, vai tā var izdarīt arī direktors...

  • 0
    čiepa 01.04.2020, 16:27:48

    Skolās taču visiem bērniem līdz 4.klasei pienācās brīvpusdienas,vai viniem tagad nav jāēd mājās mācoties,pie tam daudzi vecāki ir palikuši bez darba

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 02.04.2020, 09:41:45

    Labdien!
    2020. gada 31. martā, pēc Ministru kabineta 31. marta rīkojuma Nr. 140 izdošanas, Ventspils pilsētas Izglītības pārvalde nekavējoties uzrunāja vienu no ēdināšanas uzņēmumiem, kas līdz klātienes mācību pārtraukšanai apkalpoja daļu Ventspils pilsētas izglītības iestāžu, pārrunājot iespēju nepieciešamības gadījumā pagatavot siltas brīvpusdienas Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas virtuves telpās un piegādāt tās maznodrošinātu, trūcīgu un krīzes situācijā nonākušu pirmsskolas izglītības iestāžu un vispārizglītojošo skolu audzēkņiem Ventspils pilsētas robežās. Rītdienas domes sēdē tiks lemts par šo iespēju. Lūdzam sekot līdzi tālākai informācijai.
    Vienlaikus Ventspils pilsētas Sociālais dienests atgādina, ka jebkura Ventspils pilsētas ģimene var telefoniski vērsties pie Sociālā dienesta, lai saņemtu skaidrojumu par labāko atbalsta iespēju ģimenei, ja tā ir, maznodrošināta, trūcīga vai nonākusi krīzes situācijā, t. sk. daudzbērnu ģimenes.

  • 0
    Nif nifs 03.04.2020, 09:07:26

    Ne vien daudzi bez darba, bet arī tiem, kuri visu dienu vai pat maiņu ir darbā, arī ir grūtības nodrošināt pilnvērtīgu ēdināšanu. Ja pienācās visiem, tad šis dalījums kastās galīgi neder.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: