Otrdien, 25. februārī, plkst.18 Ventspils Augstskolas bibliotēka aicina uz tikšanos ar fiziķi, Ventspils Starptautiskā Radioastronomijas centra vadošo pētnieku un kalendāra ''#ZinātneLatvijai 2020'' februāra varoni Artūru Vrubļevski.

Šī būs pirmā tikšanās jaunajā Ventspils Augstskolas bibliotēkas pasākumu ciklā ''Sarunu vakars'', kurā savas jomas profesionāļi dalīsies personiskos stāstos par profesijas izvēli, studiju laiku un ceļu uz karjeras virsotnēm.

Artūrs Vrubļevskis dzimis un audzis Rīgā. Studējis Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā ASV, kur ieguvis doktora grādu fizikā, izstrādājot doktora disertāciju ''Magnētiskās pārsaistes eksperimentālā izpēte 3D ģeometrijās''. Iepriekš ieguvis bakalaura grādu Kolbī koledžā ASV.

''Gribējās pārmaiņas ikdienā un piedzīvojumus, tāpēc mēģināju iestāties kādā augstskolā ASV, un tas arī izdevās. Pēc bakalaura studijām turpināju mācības ASV līdz doktora grāda iegūšanai. Laika gaitā arvien vairāk sapratu, ka esmu un arī vēlos būt saistīts ar Latviju un sev tuvajiem cilvēkiem un vietām Latvijā, tāpēc atgriezos,'' pastāstīja Vrubļevskis.

Rudenī Vrubļevskis atsāks darbu arī kā pasniedzējs Ventspils Augstskolā.

Vrubļevskis šogad iekļauts kalendārā ''#ZinātneLatvijai'', ko jau trešo gadu veido Izglītības un zinātnes ministrija, izceļot 12 mūsdienu Latvijas zinātniekus un viņu sasniegumus.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: