Saistībā ar medicīnas darbinieku vienoto protesta akciju ''Viena diena bez medicīnas personāla'', kas notiks ceturtdien, 7. novembrī, mediķiem pulcējoties pie Latvijas Republikas Saeimas ēkas Rīgā, Ventspils poliklīnikā būs ierobežota pakalpojumu pieejamība. Protests vērsts pret nepietiekamo finansējumu veselības nozarei.

7. novembrī saistībā ar medicīnas personāla dalību minētajā protesta akcijā Ventspils poliklīnikā nestrādās laboratorija, kā arī nepieņems atsevišķi ģimenes ārsti un ārsti speciālisti, un nebūs pieejami noteikti diagnostiskie izmeklējumi. Iestādes reģistratūra, pārējie ārsti un medicīnas personāls protesta akcijas dienā strādās kā ierasts. Ar tiem pacientiem, kuriem šajā dienā ir pieraksts pie ārsta vai paredzēts izmeklējums, kas protesta akcijas dēļ nebūs pieejams, sazināsies Ventspils poliklīnikas reģistratūras darbinieki, piedāvājot vizīti vai izmeklējumu pārcelt uz citu laiku. Proti, šie pacienti netiks iekļauti kopējā gaidīšanas rindā, bet gan nesaņemtais pakalpojums tiks nodrošināts iespējami ātri.

Plānots, ka ceturtdienas rītā pie Saeimas ēkas laika posmā no plkst. 8.30 līdz 9.30 vienlaikus protestēs simtiem ārstu, ārstu palīgu un medicīnas māsu, kā arī medicīnas studenti, informē akcijas organizatori. Protesta akciju rīko Latvijas Ārstu biedrība (LĀB), Latvijas Jauno ārstu asociācija, Latvijas Māsu asociācija un atbalsta Latvijas Lielo slimnīcu asociācija. Veselības aprūpes organizāciju pārstāvji norāda, ka protesta akcija vērsta pret likuma neievērošanu un nākamā gada valsts budžetā paredzēto niecīgo finansējumu nozarei. LĀB prezidente Ilze Aizsilniece norādījusi, ka ar šo protesta akciju, kad liela daļa Latvijas mediķu uz vienu dienu dosies bezalgas atvaļinājumā, protestējot pie Saeimas, tiks uzskatāmi parādīts, kas notiks jau pēc pāris gadiem, ja politiķi nemainīs attieksmi pret veselības nozari.

Ventspils poliklīnika jau iepriekš pateicas pacientiem par sapratni. Jautājumu un neskaidrību gadījumā aicinām vērsties iestādes reģistratūrā, ierodoties klātienē vai zvanot uz tālruņa numuru 636 22131.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: