Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Biznesa inkubatora uzņēmumi ienes novatoriskas idejas pilsētas ekonomikas ražošanas sektorā. Inkubācijas stadijā tie saņem ekspertu palīdzību un atrod investorus jeb biznesa eņģeļus.

 Būtisku ieguldījumu pilsētas ekonomikā nodrošina jaunie uzņēmumi, vēl būdami attīstības inkubācijas stadijā. Patlaban Biznesa inkubatorā ir 43 uzņēmumi. 2010. gadā tajos strādāja 87 cilvēku, bet summārais apgrozījums bija aptuveni 3,5 miljoni latu. Biznesa inkubatorā jaunie uzņēmumi saņem reālu finansiālu atbalstu – tiek apmaksāti biroja izdevumi, ekspertu konsultācijas un palīdzība investoru piesaistē. Pērn 12 uzņēmumi atraduši investorus starp vietējiem uzņēmējiem.

Taču viss sākas ar perspektīvu biznesa ideju atbalstu. Un pirmo palīdzību uzņēmēji iesācēji saņem bezmaksas kursos un semināros, kurus Ventspils Augstskola un Biznesa inkubators organizē ar Ventspils pašvaldības un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras finansiālu atbalstu. Kursos ir iekļautas intensīvas apmācības un speciālistu konsultācijas. Jaunie uzņēmēji uzzina, kā sagatavot labu biznesa plānu, kādi ir nākamie soļi biznesa attīstībā, kā piesaistīt investorus, partnerus un pirmos klientus.

Divu biznesa ideju autori drīzumā tiks uzaicināti uz Biznesa inkubatoru, lai uzsāktu uzņēmējdarbību. Viens no viņiem ir ventspilnieks Oļegs Ožinskis, kas nodarbojas ar radošiem meklējumiem tādā, varētu šķist, prozaiskā jomā kā nerūsējušā tērauda metālkonstrukciju ražošana. Oļegs izdomājis autostāvvietu barjeras ar unikālu slēdzeni.

Vairāk lasi šodienas laikrakstā "Ventas Balss"!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: