Labklājības ministrija iecerējusi izdarīt grozījumus likumā Par valsts pensijām. Būtiskākie grozījumi skars pensionēšanās vecumu un sociālās apdrošināšanas stāžu, kas garantē valsts pensiju.

Grozījumi paredz, ka, sākot no 2016. gada, katru gadu pakāpeniski palielināsies pensionēšanās vecums par pusgadu, lai 2021. gadā sasniegtu 65 gadus. Sociālās apdrošināšanas stāžu, kas garantē tiesības uz valsts pensiju, tāpat plānots palielināt no pašreizējiem 10 līdz 15 gadiem, sākot no 2016. gada.

Tādējādi Labklājības ministrija saskata īstermiņa un ilgtermiņa problēmu risinājumu veidus sociālās apdrošināšanas sistēmā. Pagājušajā gadā pieņemtā valsts sociālās apdrošināšanas sistēmas koncepcija paredz arī virkni citu pasākumu. Daži no tiem ir ieviesti jau šogad, citus plānots ieviest no nākamā gada.

Piemēram, no šā gada 1. janvāra un līdz 2013. gadam ir iesaldēta pensiju indeksācija. Nākošajā gadā plānots atcelt piemaksas par darba stāžu līdz 1996. gadam, priekšlaicīgo pensionēšanos un atvieglotās pensijas.

Vairāk lasi šodienas laikrakstā "Ventas Balss"!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: